Siófok  23.9  •  3.7 kn       

Keszthely  22.1  •  2 kn       

Balatonfüred  23.4  •  7 kn       

Balatonboglár  23.3  •  2.3 kn       

Orfű  20.2  •  3.1 kn       

Velencei-tó  22.2  •  2.6 kn       

Tiszafüred  22.1  •  6 kn       

Mályi-tó  20.7  •  5 kn       

2021. július 29., csütörtök

Vadnai Benjámin a top 10 - ben a VB - n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Vadnai Benjámin a top 10 - ben a VB - n

Vadnai Benjámin a top 10 - ben a VB - n

Jól rajtolt a Laser Standard világbajnokságon Vadnai Benjámin és öccse, Jonatán is javított a 2. kvalifikációs futamban.

A vártnál kicsit később, de megérkezett kedd délután a déli szél, elrajtolt a Laser Standard mezőnye a Sandringham Yacht Club kikötőjéből. A közel 130 induló ellenére a rendezők nagyon szervezetten és profin végzik a hajók koordinálását.

A koradélutáni lagymatag szélből jó 15 csomóra erősödött a szél, ideális körülmények között kezdődött a vébé. Vadnai Benjámin a sárgacsoportban előbb a 7., majd a 3. helyen ért célba, pedig a meglehetősen hektikusan fújó szél mellett, technikai nehézségekkel is meg kellett küzdenie (részletek a videó-interjúban.) Vadnai Jonatán nem rajtolt annyira jól, hozott 1-2 hibás döntést, de az első futamos 16. hely után egy kilencedikkel javítva bíztató helyről várja a szerdai folytatást. Az első három napon, a hat kvalifikációs futamban az aranycsoportba kerülés a tét és ebből a szempontból mindkét magyar jól áll: Vadnai Benjámin a 9., Jonatán a 34. összetettben.

A top 3-ban ausztrál, horvát, német az első három sorrendje, az első tízben három hazai versenyző található a melbourne-i világbajnokságon.  

A részletes eredmények az alábbi linken érhetőek el: http://sailingresults.net/sa/results/overall.aspx?ID=80326.1

 Érdi Máriának továbbra is az olimpia lesz az év főversenye, és kihagyja a február végi VB - t! Előző

Érdi Máriának továbbra is az olimpia lesz az év főversenye, és kihagyja a február végi VB - t!

Olimpiai bajnokot verve ért célba Vadnai Benjámin Következő

Olimpiai bajnokot verve ért célba Vadnai Benjámin