Siófok  25  •  1.6 kn       

Keszthely  23.1  •  0 kn       

Balatonfüred  24.5  •  3.5 kn       

Balatonboglár  24.4  •  2.4 kn       

Orfű  20.7  •  2.9 kn       

Velencei-tó  22.5  •  4.3 kn       

Tiszafüred  22.1  •  6.5 kn       

Mályi-tó  21.8  •  5.7 kn       

2021. július 29., csütörtök

Berecz Zsombor 3. a legújabb Világranglistán

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Berecz Zsombor 3. a legújabb Világranglistán

Berecz Zsombor 3. a legújabb Világranglistán

A világbajnok magyar finnes eddigi legjobb pozíciójában áll a legfrissebb világranglistán.

A World Sailing (WS) legutóbb január 29-én tette közzé az olimpiai hajóosztályok világranglistáit. Ezek közül a finn dinghy osztály ranglistáján található a legjobb helyezés: a 2018-as világbajnok Berecz Zsombor a 3. pozícióban tartózkodik . Ez egyben a magyar finnes eddigi karrierjének legjobb helyezése is.

A mostani pozícióba már beleszámítanak a tavaly késő őszi kitűnő eredmények is: az enoshimai előolimpia megnyerése és a világkupa 2019/2020-as szezonjának ugyanitt megrendezett nyitófordulóján elért 5. helyezés és az idei, Melbourne-i világbajnokság bronzérme is.

A világranglistát a tavalyi vébé ezüstérmese, a holland Nicholas Heiner vezeti, a második pedig Bereczével azonos pontszámmal a 2017-ben Balatonföldvári rendezett Gold Cup győztese, a svéd Max Salminen, akimnár ugyancsak állt az első helyen. Berecz mögött az első százban nyolc olyan versenyző tartózkodik, akik már vezették a világranglistát. A magyar finnes az előző közzététel óta nagyot, 11 helyet lépett előre, akkor ugyanis a 14. volt.

A többi magyar élversenyző a december 11-i világranglistához képest jellemzően pár helyet rontott a pozícióján, kivéve a férfi 470-es osztályban hajtó Gyapjas Balázst és Gyapjas Zsombort, akik a legújabb listán is tartják a 18. pozíciót (az ő eddigi legjobbjuk 13. helyezés). A laser radialban versenyző Érdi Mári a 6-ról a hetedikre módosított (az eddigi legjobb helyezése 3. volt), laser standardban pedig Vadnai Jonatán a 25. (korábban 23. volt, ami egyben a legjobb pozíciója is), testvére Benjamin pedig a 33-ra lépett vissza a 27. helyről (legjobbja 17. volt). 

Lasereseink ott folytatták ahol az előző szezonban abbahagyták! Előző

Lasereseink ott folytatták ahol az előző szezonban abbahagyták!

 Érdi Máriának továbbra is az olimpia lesz az év főversenye, és kihagyja a február végi VB - t! Következő

Érdi Máriának továbbra is az olimpia lesz az év főversenye, és kihagyja a február végi VB - t!