Siófok  5.5  •  14.9 kn       

Keszthely  14.9  •  11 kn       

Balatonfüred  5.2  •  15.6 kn       

Balatonboglár  5.5  •  16.1 kn       

Orfű  14  •  9 kn       

Velencei-tó  9.3  •  19.9 kn       

Tiszafüred  11.1  •  17.3 kn       

Mályi-tó  10.2  •  12.2 kn       

2024. március 28., csütörtök

Francis Joyon - ék már a Jóreménység – fokán túl az IDEC Sport – al

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Francis Joyon - ék már a Jóreménység – fokán túl az IDEC Sport – al

Francis Joyon - ék már a Jóreménység – fokán túl az IDEC Sport – al

Ma Londoni idő szerint fél kettőkor Francis Joyon és csapat megkerült a Jóreménység fokot. Az Idec Sport Asian Tour keretében ez a negyedik rekord amit a francia vitorlázó meg szeretne dönteni. A Tour utolsó állomása, a klasszikus Tea út amely Hong – Kong – tól London – ig tart. A rekordot az olasz Giovanni Soldini tartja jelenleg a Maserati – val, amit 2018 – ban állítottak be.  

A Jóreménység – Fokot 14 nap 17 óra és 29 perc alatt érték el ami több mint egy nappla jobb mint az olaszok ideje. Az IDEC Sport – nak jelenleg nem csak időben de tengeri mérföldekben is kicsit több mint 600 tmf előnye van. A Jóreménység Fokig a hajó 7666,3 tmf – et vitorlázott ahol az átlagsebessége 21,7 kts volt.

Az IDEC Sport a kísérlet során végig előnyben tudott vitorlázni és volt, hogy több mint 700 tmf is volt az előnye a Maserati – val szemben. A befutóig még kicsit több min10.000 tmf van hátra és az Atlanti Óceánon bármi megtörténhet. A nagy kérdés az lesz hogy a Doldrum – on hogy és miként tudnak majd átvitorlázni az Idec Sport – al. A hajó befutása február 23. – a körül várható majd.

A rekord nyomonkövetése:

https://trimaran-idec.geovoile.com/routeduthe/2020/tracker/?lg=en

Spanyolország is beszáll a  SailGP második szezonjába Előző

Spanyolország is beszáll a SailGP második szezonjába

Lasereseink ott folytatták ahol az előző szezonban abbahagyták! Következő

Lasereseink ott folytatták ahol az előző szezonban abbahagyták!