Siófok  21.1  •  3.3 kn       

Keszthely  18.9  •  4 kn       

Balatonfüred  20.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  21.1  •  3.7 kn       

Orfű  20  •  3 kn       

Velencei-tó  21.9  •  4.9 kn       

Tiszafüred  22.8  •  2.5 kn       

Mályi-tó  24  •  3.2 kn       

2024. július 21., vasárnap

A 15. helyen zárták a Miami Világkupa fordulót Gyapjasék

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A 15. helyen zárták a Miami Világkupa fordulót Gyapjasék

A 15. helyen zárták a Miami Világkupa fordulót Gyapjasék

Péntekre egy futam maradt, így 7 futammal zárult a verseny, magyar hajó az utolsó napon 2 helyet lépett előre.

Egy nagyon gyenge – 4.5-5.5 csomós – délkeletiben rendezett futammal zárult a miami világkupa-forduló mezőnyversenye pénteken. Ebben Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a 6. helyen értek célba, így az összesített listán két helyet javítva a 15. pozícióban zárták a versenyt. A futamot az osztrák Kampelmühler-Czajka egység nyerte, ők a 20. végeztek a versenyen, második az összetettben 12. helyen zárt olasz egység futott be, a fotókat látva nem volt egyszerű menet. Végig kucorgós szélben egy teljes futamot behúzni senkinek sem lehetett könnyű.

"Végülis jó egy ilyen futammal befejezni a versenyt, kár,  hogy nem volt több gyenge szeles menet" - kommentálta a napot Gyapjas Balázs. Összegzésként úgy vélekedett, hogy "az viszont jó, hogy az egyik ilyen - gyenge szeles -  futamban sem hibáztunk, és annak örülünk, hogy vannak olyen körülmények, amik közepette ilyen jók vagyunk". A csütörtöki lelőtt futammal együtt négy könnyű szeles menet volt a versenyen, Gyapjasék mindegyikben az első 8 között végeztek, illetve álltak.

A rendezőség ezek után még hosszú ideig a vízen tartotta a mezőnyt, "nagyjából 8 órát töltöttünk a vízen pénteken", erőltetett volna még egy futamot az egyre csökkenő erejű és fokozatosan délnyugativá forduló szélben – tehát kialakultnak semmiképpen sem mondható körülmények között -, majd a kikötőbe vezényelték a hajókat. Ehhez képest csütörtökön 6 csomós szélben vígan lelőtték a felénél a futamot, majd kevés gondolkodás után be is zárták a napot.

Szombatra így a medal race maradt, aminek ezúttal – szemben a tavalyi versennyel – nem lesz magyar részt vevője. A végső győzelemre az első tíz közül még nyolc hajó esélyes, így izgalmas menet várható, már ha lesz elegendő szél. Az első három helyet az ausztrál Belcher-Ryan, a japán Okada-Hokazono és a svéd Dahlberg-Bergström egységek foglalják el.

Gyapjasék szombaton már pakolják be a konénert és irány haza, majd február 9-től szűk két hónapon át Palma de Mallorcán edzótáboroznak és versenyeznek: világbajnokság és a Trofeo Princesa Sofia vár rájuk.

Eredmények:

https://www.manage2sail.com/en-US/event/131c92d7-b037-4e56-aa44-9792b115f809#!/results?classId=5a8f4988-2285-4fe9-890f-2329ba778269

Ismét nagy szeles napot zártak Miami - ban Előző

Ismét nagy szeles napot zártak Miami - ban

Melbourne - ben készülnek a VB - re a Vadnai testvérek Következő

Melbourne - ben készülnek a VB - re a Vadnai testvérek