Siófok  6.1  •  6 kn       

Keszthely  5.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  •  5.6 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  •  5.9 kn       

Tiszafüred  5.6  •  7.8 kn       

Mályi-tó  6.2  •  6.2 kn       

2024. április 25., csütörtök

Asso99 osztály: Jöjjenek a fiatalok!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Asso99 osztály: Jöjjenek a fiatalok!

Asso99 osztály: Jöjjenek a fiatalok!

A Magyar Vitorlás Szövetség annak érdekében, hogy szorosabbá tegye a nagyhajós osztályokkal kialakított kapcsolatot és aktívabbá váljon a párbeszéd, idén is kíváncsi arra, hogyan látták a hajósok a szezont. Megkértük valamennyi nagyhajós osztály kapitányát, képviselőjét, mondják el, hogyan látták a versenyeket, milyen célokkal vágnak neki a következő időszaknak. Sorozatunkban ismertetjük az osztályok, osztálykapitányok válaszait. Elsőként az Asso 99 osztálykapitánya, Vadnai Tamás összegzi a 2019-es szezont.

Az idei szezon az egyik legjobb volt az elmúlt évekhez képest. A bajnokság különösen jól sikerült, kiváló rendezéssel, barátságos hangulatban telt, köszönhetően a THE csapatának - emelte ki az osztálykapitány. Az Európa Kupa rangos esemény volt, a németek kiváló szervezése révén több mint 20 hajó gyűlt össze és 8 nemzet képviselte magát. A magyarok szokásosan jól szerepeltek a nemzetközi mezőnyben.

Idén új csapatok jelentek meg, újra versenybe állt a Yuppie és a Tomahawk. "Remélem, a tendencia folytatódik és jönnek további csapatok az osztályba. Eladó hajók vannak még, amikre várunk jelentkezőket."

Az osztály jól képviselte magát a versenyeken, a részvétellel alapvetően elégedett az osztálykapitány. A tavaszi kenesei szezonnyitó sajnos nem volt népszerű a korai időpont miatt és a bajnokságon is többen indulhattak volna. Meglepetésre a Füred Kupán viszont sokan rajthoz álltak, ami eddig nem volt jellemző.

Az osztály versenynaptárában általában két MVSZ verseny szerepel, a Kékszalag és a Félszigetkerülő. "A rendezés jó, a rajtvonal sajnos nem, ezt már többször felvetettem problémaként, de a szövetség kevéssé foglalkozik vele" - mondja Vadnai Tamás. "A rajtok nem szabályosak, sok a korai rajtoló, retorzió nincsen. Javaslatom a csoportokra szekventált rajtvonal, 4-5 csoportban a hasonló osztályok rajtoljanak együtt és akkor nem lenne ez az összevisszaság."

Az osztálykapitány minden évben felveti az osztálygyűlésünkön a nyugati medence ötletét, ö maga is szívesen vitorlázna Szigliget környékén, de sajnos nem kap támogatást. "Sajnos a mi osztályunk is korosodik és az emberek túl kényelmesek, hogy ilyen kihívásokat vállaljanak."

Az assosok legfontosabb célkitűzése  jövőre és középtávon, azaz a következő 1-3 évben továbbra is az osztály népszerűségének emelése, a fiatalok bevonása. Erre jó példa volt idén a Vadnai testvérek (Benjamin és Jonatán) megjelenése, akik két versenyen is indultak (Kékszalag, Füred Kupa). Nagyon tetszik neki a hajó és szeretnének jövőre is indulni.

Megvannak a GC32 Racing Tour 2020 – as állomásai Előző

Megvannak a GC32 Racing Tour 2020 – as állomásai

Berecz Zsombor a 3. helyről várja a folytatást Melbourne - ben Következő

Berecz Zsombor a 3. helyről várja a folytatást Melbourne - ben