Siófok  8.9  •  10.3 kn       

Keszthely  6.9  •  8 kn       

Balatonfüred  8.5  •  11.3 kn       

Balatonboglár  8.5  •  14.6 kn       

Orfű  •  7 kn       

Velencei-tó  8.4  •  10.5 kn       

Tiszafüred  8.5  •  4.3 kn       

Mályi-tó  •  0.9 kn       

2024. április 18., csütörtök

29er Európa Kupa - Magyar sikerek a Garda tavon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

29er Európa Kupa - Magyar sikerek a Garda tavon

29er Európa Kupa - Magyar sikerek a Garda tavon

Kiemelkedő magyar sikerek, 29-er Euro-kupa a Garda tavon

 Az idén is az olaszországi Rivában rendezték a 29er osztály Európa-kupa záró eseményét.

Két magyar egység állt rajthoz és az éves európai ranglistán kiemelkedő eredmények születtek. Szabó Roni Oszkár és Petrányi Botond párosa a harmadik lett U17-ben. Kis-Szölgyémi Luca és Ugron Hanga kettőse az ötödik helyen zárt a lányok mezőnyében.

Változó körülmények fogadták a versenyzőket. A selejtező két napján borongós időben mentek a futamok és a zivataros, leálló szél feladta a leckét a jobb körülményekhez szokott rivai rendezésnek. Négy érvényes és öt érvénytelenített futam után jutottak a versenyzők a döntőbe, ahol fordult a kocka és a Garda-tó megmutatta igazi arcát. 22-25 csomós északi széllel, napi 4 futam mellett egy kemény verseny volt a döntőben. Hatalmas ütközések voltak, óvások és átlagpont kérelmek, melyek érintették a magyar versenyzőket is. A versenyt a 34. helyen zárták a fiúk az aranycsoportban  és 16. helyen végeztek a lányok az ezüstcsoportban a 105 fős mezőnyből.

Az olasz versennyel véget ért a 2019. évi Európa-kupa sorozat, amelyen összesen 418 egység vett részt. Szabó Roni Oszkár és Petrányi Botond abszolútban a 10., korosztályban (U17) a 3. helyet érte el az éves eredmények alapján. Kis-Szölgyémi Luca és Ugron Hanga párosa az abszolút 17. helyen végzett, a lányok között a kiemelkedő 5. helyet érte el a duó. 

Gratulálunk a magyar szkiffeseknek.

Szöveg: Brencsán Dávid 

Európa- kupa végeredmény,

https://www.sailwave.com/results/29er/2019-EuroCup/2019-EuropeCup-official-overall.htm

Riva EC - Verseny végeredmény,

Aranycsoport,

https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/WLBSouaB4b6GTVR8/29er-europa-kupa---magyar-sikerek-a-garda-tavon-JhVfKV.pdf

Ezüstcsoport,

https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/WLBSouaB4b6GTVR8/29er-europa-kupa---magyar-sikerek-a-garda-tavon-3aFWPe.pdf

Újabb nemzetközi elismerés a Flaar Boats - nak Előző

Újabb nemzetközi elismerés a Flaar Boats - nak

Az IDEC Sport Asian Tour, első rekordkísérlete Következő

Az IDEC Sport Asian Tour, első rekordkísérlete