Siófok  6.6  •  10.7 kn       

Keszthely  4.9  •  6 kn       

Balatonfüred  6.3  •  10.4 kn       

Balatonboglár  6.2  •  12.4 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  4.9  •  11.7 kn       

Tiszafüred  •  2.6 kn       

Mályi-tó  6.2  •  1.8 kn       

2024. április 19., péntek

Hétvégén elrajtolt a Transat Jacques Varbe mezőnye

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hétvégén elrajtolt a Transat Jacques Varbe mezőnye

Hétvégén elrajtolt a Transat Jacques Varbe mezőnye

Ez a verseny az első felkészülési verseny a 2020 – 21 – es Vendée Globe – nak így talán nem véletlen hogy rengeteg nagy név indult a versenyen. A verseny Le Havre kikötőjéből indul és a brazíliai Salvador de Bahia – ban fut be. A versenyen három osztályban küzdenek a versenyzők méghozzá IMOCA 60, Class 40 és a többtestű Multi50 – esben.

Az IMOCA 60 – as osztályban a legesélyesebbnek a brit Alex Thomson – t tartják, aki ezen a versenyen a többszörös VOR győztes Neal McDonald – al indul. Jeremie Beyou Charal – ját sem szabad lebecsülni, hiszen ő is hasonlóan a 2020 – 21 es Vendée Globe címre hajt. Ott van a mezőnyben az előző Vendée győztes Armel Le Cleac’h is igaz csak co – skipperként Clarisse Cremer mellett. Egy másik erős páros az amerikai Charlie Enright aki a Transat – on a szintén kétszeres VOR győztes navigátor Pascal Bidegorry – val indul. A Transat mezőnyében egyébként az előző Vendée Globe mezőnyének nagy része megtaláljató igaz inkább co – skipperként, de ott vannak.

A Class 40 – es osztály inkább francia háziversenynek tűnik, mert a 27 hajóból mindössze hat az amelyik nem francia egység. Hasonlóan a Multi 50 is ahol mind a három induló egység francia.

A verseny honlapja:

https://www.transatjacquesvabre.org/en/

A verseny nyomon követése:

https://www.transatjacquesvabre.org/en/map-and-ranking

Befejeződött a J24 VB Miami - ban Előző

Befejeződött a J24 VB Miami - ban

Tokió 2020 – Portugália után Ausztráliában készül Érdi Mária Következő

Tokió 2020 – Portugália után Ausztráliában készül Érdi Mária