Siófok  5.5  •  10.8 kn       

Keszthely  3.9  •  6 kn       

Balatonfüred  5.2  •  1.7 kn       

Balatonboglár  5.3  •  10.1 kn       

Orfű  •  8 kn       

Velencei-tó  5.2  •  6.7 kn       

Tiszafüred  6.6  •  10 kn       

Mályi-tó  6.9  •  6.9 kn       

2024. április 18., csütörtök

Az ARGO GROUP GOLD CUP újra csatlakozott a WMRT – hez

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az ARGO GROUP GOLD CUP újra csatlakozott a WMRT – hez

Az ARGO GROUP GOLD CUP újra csatlakozott a WMRT – hez

Az Argo Group Gold Cup az egyik legnagyobb múlttal rendelkező Match Race verseny, amit több America’s Cup győztes vitorlázó is megnyert már újra csatlakozott a WMRT – hez. Az Agro Group Gold Cup – ot hagyományosan egytestű hajókkal vívták az elmúlt közel 70 alakalommal, és amikor a WMRT áttért az M32 katamaránokra a verseny kikerült a versenynaptárból, de nem maradt abba és továbbra is egytestű hajókkal rendezték. A WMRT nem mondhatni, hogy épp virágkorát éli, de úgy tűnik felismerték, hogy a hagyományos egytestű versenyzést sem szabad leírni. Az sem elhanyagolható hogy a Match Race menők folyamatosan részt vettek az Argo Gold Cup – on.

A versenyt jövő május 11 és 16 között rendezik meg 70. alkalommal. A rendező a Royal Bermuda Yacht Club, a szponzor mint sok éven keresztül már az Argo Group, a fődíj pedig 100.000 USD. A versenyre 12 csapat nevezhet és a King Edward VII Gold Cup ért küzdenek ismét ami az egyik legrégebbi Match Race Trophy, hiszen 1907 óta ugyanúgy OD yachtokkal versenyeznek.

Érdemes egy kicsit a korábbi győztesekről is szót ejteni. A 6x – os WMRT győztes Brit Ian Williams (12 győzelem), Johnie Berntsson, Ben Ainslie, Taylor Canfield, Chris Dickson. A sor talán nem lenne teljes az ötszörös America’s Cup győztes Sir Russell Coutts nélkül akinek hét alkalommal sikerült nyernie a Bermudákon.


A World Match Racing Tour – ról

Ezt a profi Match Race sorozatot 2000 – ben alapították, ahol a profi vitorlázó a Világ különböző részén versenyezhettek egymás ellen a legmagasabb szinten. Az egyes versenyeken szerzett pontok alapján lettek a csapatok rangsorolva, és a legjobb 12 csapat vívhatta a WMRT döntőjét minden szezonban. A verseny a kezdetektől fogva a World Sailing Special Event besorolását élvezi. A korábbi WMRT győztesek között van Bertrand Pace (FRA), Sir Ben Ainslie (GBR), Jesper Radich (DEN), Magnus Holmberg (SWE), Peter Holmberg (USA), Peter Gilmour (AUS), Ian Williams (GBR), Adam Minoprio (NZL), Taylor Canfield (ISV), Phil Robertson (NZL), Torvar Mirsky (AUS). A verseny alapítása óta a sorozatban összesen 20 millió dollár talált már gazdára, amely a profi vitorlázókat segítette a karrierjük folyamán.

A WMRT honlapja:

www.wmrt.com

Cabo Verde is The Ocean Race kikötő lesz a 2021 – 22 – es versenyen Előző

Cabo Verde is The Ocean Race kikötő lesz a 2021 – 22 – es versenyen

A Team Aqua győzelmével zárult a 44 Cup Cascais – i fordulója Következő

A Team Aqua győzelmével zárult a 44 Cup Cascais – i fordulója