Siófok  15.5  •  22.5 kn       

Keszthely  14.9  •  18 kn       

Balatonfüred  15.2  •  21.4 kn       

Balatonboglár  15.5  •  22.3 kn       

Orfű  15  •  16 kn       

Velencei-tó  16.1  •  21.3 kn       

Tiszafüred  14.3  •  16.3 kn       

Mályi-tó  15.3  •  15.5 kn       

2024. március 28., csütörtök

A Team Australia nyerte a SailGP első szezonját, és vele az 1 millió dollárt is

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Team Australia nyerte a SailGP első szezonját, és vele az 1 millió dollárt is

A Team Australia nyerte a SailGP első szezonját, és vele az 1 millió dollárt is

A SailGP – nek ez volt az első szezonja, ahol hat csapat öt helyszínen mérhette össze a tudását. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a két esélyes az Ausztrál és a Japán csapat volt, hiszen Tom Slingsby és Nathan Outteridge versenyzett a legtöbbet ilyen hajókkal.

Az utolsó Marseille – i döntő előtt Tom Slingsby – ék vették vissza a vezetést. Az első napon három futamot rendeztek. A Team Japan kezdett a legerősebben és nyerte meg az első futamot, második helyen az Aussik érkeztek, harmadik pedig a Team GBR lett. A második futamot Tom Slingsby – ék húzták be, a Team GBR lett a második és a Team China a harmadik. A Team Japan csak a negyedik helyen futott be. A harmadik futamban hasonló volt a sorrend, mint az elsőben, így Nathan Outteridge – ék hiába nyertek két futamot a háromból nap végén ez csak a második helyre volt elég. Három futam után az Ausztrálok vezettek egy ponttal a Team Japan előtt, őket pedig a Team GBR követte két ponttal.

Szombaton szintén három futamot rendeztek. Az elsőt ismét Slingsby – ék nyerték második lett a Team Japan és harmadik a Team China. A második futamban Phil Robertson – ék is megvillantak és először a szezonban futamot tudtak nyerni a Team China – val. Második lett a Team Ausztrália és harmadik a Team Japan. Az utolsó futamot a Team Japan nyerte meg az ausztrál és a francia csapat előtt.

Ezzel a szezon be is fejeződött, ami azt jelentette hogy a Team Australia 225, a Team Japan 219, a Team GBR 162 a Team China szintén 162, a Team USA és a Team France pedig 155 ponttal zárta a szezont.

Vasárnapra már csak a döntők maradtak a Team Japan és a Team Australia között, illetve a maradék négy csapatnak is rendeztek még két futamot. A döntőt a Team Austrália nyerte 1 - 0 ra így ők vihették haza az 1 millió dollárt. A maradék négy csapat két futamából az egyiket a hazai pályán versenyző Team France nyerte, a másikat pedig ismét a Team China.

Jövőre ismét lesz SailGP a tervek szerint több csapattal és helyszínnel…

A verseny honlapja:

www.sailgp.com

A szezon végeredménye:

Team Australia              Tom Slingsby                229

Team Japan                   Nathan Outteridge          223

Team China                   Phil Robertson               171

Team Great Britain        Dylan Fletcher               169

Team France                  Billy Besson                  164

Team United States        Rome Kirby                   163

Újabb Európabajnoki aranyat nyert a Majthényi – Domokos páros Előző

Újabb Európabajnoki aranyat nyert a Majthényi – Domokos páros

Cholnoky Sáráé az újabb Olimpiai kvóta Következő

Cholnoky Sáráé az újabb Olimpiai kvóta