Siófok  14.4  •  5.5 kn       

Keszthely  11.2  •  3 kn       

Balatonfüred  13.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  13.4  •  4.5 kn       

Orfű  10  •  3 kn       

Velencei-tó  12.5  •  7.9 kn       

Tiszafüred  9.1  •  5.6 kn       

Mályi-tó  11.2  •  2.8 kn       

2021. szeptember 19., vasárnap

Németh Domonkos 5. lett az U19 - es Finn Dinghy VB - n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Németh Domonkos 5. lett az U19 - es Finn Dinghy VB - n

Németh Domonkos 5. lett az U19 - es Finn Dinghy VB - n

Finn és szlovén győzelem született a finn junior világbajnokságon.

Az olaszországi Anzioban többnyire könnyű szélben rendezték a finn dinghy junior világbajnokságot, a Jorg Bruder Silver Cupot. A szombaton zárult vébén a magyar finneseket Németh Domonkos, a THE-YKA versenyzője képviselte, aki nem csak az U23 korosztályban, de az U19-ben is indult. Az utóbbiban, tehát a legfiatalabbak között végül az ötödik helyet tudta megszerezni úgy, hogy az első nap három futama után még a korosztály vezető pozíciójában tartózkodott.

A versenyen összesen 11 futamot rendeztek, közülük csak az első napon, azaz az első három futamban – amelyekben a kezdeti 10-12 csomós szélerő 15-18 csomóig is felment - tudott Oscar lobogó alatt vitorlázni a mezőny, azaz csak ezekben a futamokban lehetett pumpálni. A második naptól kezdve folyamatosan csökkent a szél ereje, egyszer-egyszer pedig kifejezetten trükkös körülmények között vitorlázott a mezőny.

Németh az első napi vezető pozíció után a második napot a korosztály 3. helyén zárta, egy nappal később a negyediken, majd az 5. helyre csúszott, de az utolsó napon rendezett egyetlen futamban ezt a helyezést meg tudta a tartani. A teljes mezőnyben a 23. helyen zárt, legjobb futameredménye 12., legrosszabb pedig 28. volt.

Az U23 világbajnokság dobogóján a felnőtt mezőnyben is rendszeresen elől vitorlázó versenyzők foglalták el. Első lett a finn Oskari Muhonen, őt a spanyol Joan Cardona, majd a svájci Nils Theuninck követte. Az U19 mezőnyben a szlovén Liam Orel lett az első (a teljes mezőnyben 8.), majd két olasz, Paolo Freddi (17.9 és Roberto Rinaldi (18.) következett, Németh Domonkos előtt közvetlenül a brit Callum Dixon végzett (22.)

Eredmények:

http://2019.finnsilvercup.org/results-day-5/

Megszerezte idei első győzelmét a Quantum Cascais – ban az 52 Superseries - ben Előző

Megszerezte idei első győzelmét a Quantum Cascais – ban az 52 Superseries - ben

Érdi Mári csaknem húsz helyet javított a VB - n Következő

Érdi Mári csaknem húsz helyet javított a VB - n