Siófok  14.4  •  5.5 kn       

Keszthely  11.2  •  3 kn       

Balatonfüred  13.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  13.4  •  4.5 kn       

Orfű  10  •  3 kn       

Velencei-tó  12.5  •  7.9 kn       

Tiszafüred  9.1  •  5.6 kn       

Mályi-tó  11.2  •  2.8 kn       

2021. szeptember 19., vasárnap

Team Aqua győzelem a Marstrand – i RC44 VB - n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Team Aqua győzelem a Marstrand – i RC44 VB - n

Team Aqua győzelem a Marstrand – i RC44 VB - n

Az RC44 vagy új nevén 44Cup idei versenysorozatának harmadik állomása július 9 és 13 között a Világbajnokság volt a Svédországi Marstrand – ban. Az idei első versenyt a Team Ceeref, a másodikat az Aleph nyerte, de a VB előtt az igazán nagy kérdés az volt hogy Vladimir Prosikhin Team Nika – jának sikerül e megszerezni sorozatban a harmadik VB – győzelmét egymás után vagy új bajnokot avatnak. A nevezési listát nézegetve azért az orosz tulajdonos nem bízta a véletlenre a dolgot, mert a VB – n is Tom Slingsby volt a taktikus a hajón.

A Világbajnokságra végül kilenc egység nevezett. Az első napon a szokásos menetrend szerint három futamot rendeztek. Ez a nap az Aleph – nek sikerült a legjobban mármint ha a pontokat nézzük, de a három futamot három különböző csapat nyerte. Az elsőt az Aleph a másodikat a Team Ceeref az utolsót pedig a Nika húzta be. Három futam után összetettben az Aleph állt az élen (1,5,4), őket három ponttal lemaradva a Nika követte (3,9,1), a harmadik helyen pedig a Tavatuy (5,2,7) állt pontazonossággal a Team Aqua – val.

A második napon próbálkozott a rendezőség de a szél néha 180 fokot forgot emiatt a második napon nem sikerült versenyt rendezni a mezőnynek.  

A harmadik napon végül négy futamot sikerült rendezni a mezőnynek. A változatosság kedvéért ezen a napon is a négy futamot négy különböző csapat nyerte. A Ceeref kezdte jól a napot és egyből be is gyűjtötte második futamgyőzelmét a VB – n, második lett a Team Aqua és harmadik az Aleph. Az ötödik futamot a Bronenosec nyerte második lett a Ceeref és harmadik a “helyi erő” az Artemis. A hatodik futamot a svédek nyerték második lett az Aqua és harmadik a Peninsula Petroleum. A nap utolsó futamát a Team Aqua nyerte meg és ezzel az élre is állt nap végén nyolc ponttal az ezen a napon szintén remekül vitorlázó Team Ceeref előtt. Összetetben hét futam után harmadik volt a Nika két ponttal lemaradva a Ceeref – től.

A zárónapra már csak két futam maradt. Az elsőt az Artemis a másodikat pedig a Nika nyerte. A Team Aqua nyolc pontos előnye úgy is elég volt a VB – címhez hogy ezen a napon egy hatodik és egy ötödik helyet vitorláztak csak. A VB ezüstöt a Team Nika szerezte még és az Artemis – é lett a bronzérem. A Ceeref ezen a napon egy második és egy kilencedik helyet vitorlázott amivel egy ponttal ugyan de végül lecsúszott a dobogóról.

Az idei sorozatban három futam után az Aqua átvette a vezetést, második összetettben a Nika és harmadik helyen áll a Ceeref.

A verseny honlapja:

www.44cup.org

Jövő héten kezdődik a lengyelországi Gdynia – ban az ifjúsági VB Előző

Jövő héten kezdődik a lengyelországi Gdynia – ban az ifjúsági VB

Már csak 100 nap és rajtol a Rolex Middle Sea Race Következő

Már csak 100 nap és rajtol a Rolex Middle Sea Race