Siófok  14.4  •  5.5 kn       

Keszthely  11.2  •  4 kn       

Balatonfüred  13.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  13.4  •  4.4 kn       

Orfű  10  •  5 kn       

Velencei-tó  12.2  •  7.1 kn       

Tiszafüred  8.1  •  3.7 kn       

Mályi-tó  11.1  •  2.5 kn       

2021. szeptember 19., vasárnap

Érdi Mári már az első tízben az EB - n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Érdi Mári már az első tízben az EB - n

Érdi Mári már az első tízben az EB - n

Extrém körülmények között nagyot javított Érdi Mári és Vadnai Jonatán.

Pénteken 15 csomó körüli szélben kezdődött a nap, a szél aztán 25 csomóig erősödöt. Ehhez jöttek a 3 méteres óceáni hullámok, így tényleg nem mindennapi körülmények között versenyeztek a Laser Európa-bajnokságon..

Bejöttek a magyaroknak az extrém viszonyok, Érdi Mári is, Vadnai Jonatán is jelentősen előrébb lépett a mezőnyben. Mári a csütörtök esti európa-bajnoki 16. helyéről a 10-re jött fel a pénteki két 11. helyével. A nyílt versenyben pedig a 15. pozícióban tartózkodik. Az élen nem történt sok változás, mind az Eb-sorrendben, mind a nyílt versenyben továbbra is a dán Rindom vezet, mögötte azonban helyet cserélt az olimpiai bajnok és a világbajnok, azaz a holland Bouwmeester és a belga Plasschaert, most a belga áll a 2. helyen, a holland pedig a 3.

A Standard osztályban Vadnai Jonatán megelőzte testvérét, és az Eb-listán a 13. helyre lépett előre a csütörtök esti 23-ról. A pénteki futamokon a 10. és a 20. helyeken ért célba, ezzel a nyílt versenyben a 21. helyre jött fel. Benjamin 40. és 26. lett, ezekkel a futamokkal az európa-bajnoki mezőnyben a 18., a nyílt versenyben pedig a 27.  helyen áll. Az Eb-n továbbra is vezet brit Chiavarini, de a német Buhl feljött a második helyre, harmadik pedig az ugyancsak brit Beckett. A csütörtök esti második ciprusi Kontides egyelőre a 4. helyre lépett vissza.

A részletes eredményeket itt lehet nézni: Laser RadialLaser Standard.

Két Magyar az aranycsoportban a Laser 4.7 EB - n Előző

Két Magyar az aranycsoportban a Laser 4.7 EB - n

Kovács Attila ismét remekül versenyzett a Laser 4.7 EB - n és már az első 15 - ben van Következő

Kovács Attila ismét remekül versenyzett a Laser 4.7 EB - n és már az első 15 - ben van