Siófok  14.4  •  19.8 kn       

Keszthely  15.9  •  18 kn       

Balatonfüred  14  •  19 kn       

Balatonboglár  14.4  •  17.8 kn       

Orfű  16  •  6 kn       

Velencei-tó  17.5  •  17.4 kn       

Tiszafüred  14.5  •  15.8 kn       

Mályi-tó  12.9  •  15.4 kn       

2024. március 28., csütörtök

Nacra17, 49er, 49erFX EB Weymouth – a végjáték

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Nacra17, 49er, 49erFX EB Weymouth – a végjáték

Nacra17, 49er, 49erFX EB Weymouth – a végjáték

A harmadik napon is három futamot rendeztek Weymouth – ban a Nacra 17 mezőnynek. Az olasz Tita – Banti páros továbbra is megállíthatatlannak tűnt, mert 1,2,4 eredményekkel továbbra is az élen álltak öt ponttal. A második helyen sem történt változás, mert, a brit Gimson – Burnet egység 2,2,1 eredményeket vitorlázott, amivel, három ponttal vezettek a harmadik helyre feljött dán Cenholt – Lübeck egység előtt. Virág Flóráék 26,22,21 helyeket vitorláztak, amivel az összetett 44. helyen álltak kilenc futam után. Ezzel be is fejeződtek a selejtező futamok és innen már arany és ezüst csoportban vitorláztak tovább az egységek. A Nacra mezőny összesen 17 futamot teljesített a Medal Race – ig az EB – n. A vasárnapi Medal race előtt még mindig az olasz Tita – Banti páros vezetett, de az előnyük már nem volt megnyugtató. Második és harmadik helyen a hazai pályán versenyző Ben Saxton – Nicola Boniface, és a John Gimson – Anna Burnet egységek álltak, de gyakorlatilag a Medal Race előtt matematikailag hat egység közül bárki nyerhetett volna. Vasárnap nem volt túl acélos szél (a 49er – nek nem is tudtak Medal Race – t rendezni) Weymouth – ban. A futamot Ben Saxton – ék nyerték és ezzel az EB arany is az ő nyakukba került. Másodiknak futott be az Új – Zélandi Jones – Saunders páros de ezzel is csak a hetedik helyen végeztek. Harmadiknak érkezett a másik brit páros, ami elég volt arra, hogy a szigetországban maradjon az ezüstérem is. Az éremfutamban negyedik lett a dán Cenholt – Lübeck páros, de ezzel ők lettek a bronzérmesek, mivel Tita – ék tizediknek futottak be. Virág Floráék a selejtezők után 16,20,18,11,12,UFD,13 helyeket vitorláztak, amivel végül a 45. helyen végeztek a Nacra mezőnyben.

49er FX – ben Rio olimpiai bajnoka Martine Grael – Kahena Kunze, állt az első helyen a Medal Race előtt, második volt a holland Bekkering – Duetz páros, és a harmadik és negyedik helyen a svéd Bobeck – Tengström és a norvég Naess – Rönningen egység. A futamot a norvégok nyerték és ezzel övék lett a bronzérem. Második helyen a hollandok érkeztek így övék lett az ezüst, és Martine Grael – ék annak ellenére, hogy az utolsónak futottak be, megnyerték az EB – t.

49er – ben végül már nem maradt szél éremfutamra, így a levitorlázott 20 futam alapján hirdettek eredményt. Rio olimpiai bajnok párosa az America’s Cup győztes Peter Burling és Blair Tuke nyerték az EB – t. Az idei versenyeken akár Palma után is sokan leírták őket, de egy évvel az olimpia előtt megint jó formában vannak, kilenc pont előnnyel várták a Medal Race – t. Hasonlóan a Nacra 17 – hez a 49er dobogón is két brit egység végzett csak itt ezüst és bronzérem jutott nekik. A Sail GP kormányos Dylan Fletcher – Stuart Bithell egység lett a második és a James Peters – Fynn Sterritt páros a harmadik.

Eredmények:

https://49er.org/event/2019-european-championship/#49erresults

https://nacra17.org/events/2019-european-championship-2/#results

Robert Scheidt nyerte az idei Star EB – t és az első SSL Breeze Grand Slam - et Előző

Robert Scheidt nyerte az idei Star EB – t és az első SSL Breeze Grand Slam - et

A Vadnai testvérek rajtoltak legjobban a Laser, Laser Radial és Laser 4.7 EB - ken Következő

A Vadnai testvérek rajtoltak legjobban a Laser, Laser Radial és Laser 4.7 EB - ken