Siófok  14.4  •  19.8 kn       

Keszthely  15.9  •  18 kn       

Balatonfüred  14  •  19 kn       

Balatonboglár  14.4  •  17.8 kn       

Orfű  16  •  6 kn       

Velencei-tó  17.5  •  17.4 kn       

Tiszafüred  14.5  •  15.8 kn       

Mályi-tó  12.9  •  15.4 kn       

2024. március 28., csütörtök

Európabajnoki nagyüzem Weymouth – ban Nacra17, 49er, 49erFX

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Európabajnoki nagyüzem Weymouth – ban Nacra17, 49er, 49erFX

Európabajnoki nagyüzem Weymouth – ban Nacra17, 49er, 49erFX

Május az Európabajnokságok hónapja legalább is az olimpiai osztályok számára. Nemrég fejeződött be a 470 – es EB ahol a Gyapjas testvérek összetettben a 20. az európai mezőnyben pedig a 15. helyen végeztek. Jelenleg is zajlik Athén – ban a Finn dinghy EB ahol Berecz Zsombor három futam után a harmadik helyen áll. Természetesen a Skiffekről és a Foil – os Nacra 17 – esekről sem szabad elfelejtkezni, mert ennek a három osztálynak is most zajlik az Európabajnoksága a szigetországban Weymouth – ban, ahol hazánkat Virág Flóra és Molnár Dávid képviseli. A Nacra mezőnyben összesen 55 egység nevezett.

A verseny hétvégén a felmérésekkel kezdődött és hétfőn rendeztek először futamot szám szerint hármat minden osztályban. A Nacra17 – esek között olasz dominancia alakult ki az első napon, mert a két csoportba osztott mezőnyben a Ruggero Tita – Caterina Banti páros mind a három futamot megnyerte a csoportjában, amivel az élen állt. Második helyen a Bissaro – Frascari kettős állt 2,3,1 helyezésekkel, akiket a spanyol Tara Pacheco – Florian Trittel egység követett (3,1,4). Virág Flóráék 21,21,18 helyeket vitorláztak az első napon.

Kedden szintén három futamot rendeztek Weymouth – ban. Ruggero Tita – ék ott folytatták ahol előző nap abbahagyták, két futamot nyertek a harmadikban pedig hetedikek lettek, így ez lett a kiejtőjük, de még így is az élen maradtak. A második helyre összetettben feljött a hazai John Gimson – Anna Burnet páros, akik az első napi 6,4,2 helyek után a második nap 1,1,2 helyeket mentek. Harmadik helyre esett vissza a másik olasz páros, de csak egy ponttal voltak elmaradva a britektől. Virág Flóráék ezen a napon 24,20,20 helyeket vitorláztak, amivel az abszolút 45. helyről várják a folytatást.

A 49er osztályban is visszaállt a világ rendje és az olimpiai bajnok és America’s Cup győztes kiwi páros Peter Burling és Blair Tuke vezet, a spanyol Diego Botin – ék a másodikak és az ausztrál Phillips páros a harmadik hét futam után.

FX – ben a brit Dobson – Tidey páros van az élen igaz pontazonossággal Rio olimpiai bajnoka Martine Grael – Kahena Kunze előtt. Harmadik helyen a svéd Bobeck – Tengström páros áll de ők is csak két ponttal vannak lemaradva.

Eredmények:

https://nacra17.org/events/2019-european-championship-2/#results

Berecz Zsombor 3. helyen három futam után a Finn EB – n Előző

Berecz Zsombor 3. helyen három futam után a Finn EB – n

Berecz Zsombor ötödik helyen három nap után a Finn EB – n Következő

Berecz Zsombor ötödik helyen három nap után a Finn EB – n