Siófok  17.2  •  10.5 kn       

Keszthely  17.9  •  4 kn       

Balatonfüred  16.9  •  8.7 kn       

Balatonboglár  17.2  •  11.2 kn       

Orfű  18  •  12 kn       

Velencei-tó  19.5  •  8.6 kn       

Tiszafüred  20.6  •  5.3 kn       

Mályi-tó  19  •  4.7 kn       

2024. április 30., kedd

M32 European Series Warm up - San Remo

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

M32 European Series Warm up - San Remo

M32 European Series Warm up - San Remo

Az M32 European Series – nek idén öt állomása lesz amiben benne van a Garda tavi Világbajnokság is, de a szezon előtt hétvégén még San Remo – ban rendeztek egy Warm Up eventet, hogy a mezőny együtt is tudjon edzeni egy kicsit versenykörülmények között. A versenyt hétvégén rendezték és összesen öt egység állt rajthoz. Új hajó volt Richard Göransson Inga from Sweden – je, igaz magát a csapatot már több hajosztályból is ismerhetjük (6mR,  Melges 32 és 40 – es).

Az első napon 4 futamot rendeztek. A mezőnyt a brit hatszoros Match Racing Worlds győztes Ian Williams uralta a GAC Pindar – al. A négy futamból kettőt nyert és mellette még két második helyet vitorlázott amivel nap végén már öt ponttal vezetett. Második volt az újonc Inga, aki 3,4,3 futameredményei mellett az utolsó futamot meg is nyerte. Harmadik helyen egy ponttal lemaradva tőle a Viking állt, akik 2,5,4, helyeik mellett szintén tudtak futamot nyerni.

A második nap kicsit pörgőssebre sikerült itt hat futamot vitorláztak a csapatok. Ian Williams ezen a napon sem hibázott sokat és megint begyőjtötte a futamgyőzelmek felét, és mellette 2,3,2 helyeket ment még így két nap után tovább növelte előnyét ami így már 8 pont volt. A második nap a dobogósok közül a Viking – nek sikerült jobban, két futamgyőzelem két maásodik és két harmadik hely, amivel összetettben másodiknak jött fel. Harmadik volt a nap végén az Inga de ő is tudott ezen a napon futamot nyerni.

Az utolsó napon már csak három futamot rendeztek. Ian Williams ebből is kettőt nyert és begyűjtött még egy harmadik helyet is amivel összetettben torony magasan 11 pontot vert a mezőnyre a San Remo – i, testversenyen. Ezen a napon a Youth Viking – ek mentek igazán jól még 2,3,3 helyekkel, de összetettben ez is csak a negyedik helyre volt elég. A dobogón végül nem történt változás végül második lett a Viking és harmadik az Inga from Sweden. A sorozat első éles versenye május 24  és 26 között lesz majd a Marina di Pisa – ban…


M32 European Series 2019 – es versenyei
Marina di Pisa, Italy – Május 24 - 26
Medemblick, Holland – Június 21 - 23

Marstrand, Sweden – Július 19 – 21

Stenungsund, Sweden – Augusztus 15 - 17

Pre-Worlds, Riva del Garda, Italy – Augusztus 24 - 25
M32 World Championship, Riva del Garda, Italy – Augusztus 26 - 30

Kopár István 4. – ként futott be a Golden Globe Race – en Előző

Kopár István 4. – ként futott be a Golden Globe Race – en

Két hajóosztály fog versenyezni a The Ocean Race – en 2021 – ben Következő

Két hajóosztály fog versenyezni a The Ocean Race – en 2021 – ben