Siófok  13.9  •  5.4 kn       

Keszthely  11.9  •  3 kn       

Balatonfüred  13.5  •  1.7 kn       

Balatonboglár  13.9  •  5.5 kn       

Orfű  12  •  3 kn       

Velencei-tó  10.8  •  4.8 kn       

Tiszafüred  10.4  •  3.4 kn       

Mályi-tó  12.1  •  1.5 kn       

2024. április 28., vasárnap

GC 32 Marseille

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Marseille - ben fejeződött be a GC32 katamaránok idei versenysorozata

GC 32 Marseille

A GC32 Racing Tour - nak Marseille volt az utolsó állomása. A versenyre tíz hajó adta le a nevezését. Az eddigi négy versenyből a Norauto hármat megnyert, egyszer második lett sőt, legutóbb az Extreme Sailing Series Lisszaboni versenyén is indult, ahol szintén a dobogó második fokán végzett. A sorozatban négy forduló után második a Team Tilt 2,1,3,2 eredményekkel összesen három ponttal lemaradva, harmadik pedig az Armin Storm.

A pénteki napon három futamot sikerült rendezni. A nap érdekessége volt, hogy az éllovas nem tudott futamot nyerni, viszont három második helyével így is négy pontot adott a második japán Mamma Aiuto csapatának. A japánok az első futamban hatodik helyen végeztek, a második futamot megnyerték a harmadikban pedig egy harmadik helyt vitorláztak. A nap végén, harmadik helyen a svájci Team Tilt állt, aki az első futambeli győzelme után két ötödik helyet csinált. A harmadik futamot a szintén francia Team Engie nyerte, de egy nyolcadik és kilencedik hely után ők nem voltak dobogó közelben.

Szombaton mindössze csak egy futamot sikerült rendezni Marseille – ben. Ezt az amerikai Argo csapata nyerte, amivel letaszították a dobogó harmadik fokáról a Tam Tilt – et akik kilencediknek értek célba ebben a futamban. Második lett a Norauto és így négy második hellyel továbbra is vezette a mezőnyt. Harmadiknak ismét a japán csapat érkezet, akik ezzel az eredménnyel továbbra is másodikak voltak.

A vasárnap kicsit mozgalmasabbra sikerült a maga öt futamával. Ezen a napon ismét a Norauto dominált, mert mind az öt futamot sikerült megnyernie. Ezzel együtt a sorozatgyőzelem is az övé lett, úgy hogy az öt versenyből mindössze egy volt ahol nem ő végzett az élen (itt második lett). Az Argo csapata az utolsó futamot kivéve elég meggyőzően versenyzett 3,2,5,4,9 és ezzel végül a második helyen fejezte be a versenyt. A japán csapat ezen a napon kicsit gyengébben szerepelt 6,3,6,7,6 de ezzel is sikerült a dobogón maradnia. Marseille – ben negyedik lett a Team Tilt, viszont az idei sorozatnak ő lett az ezüstérmese. Az Armin Storm a szezonjához képest gyengébben szerepelt, de a végelszámolásban ő lett az idei sorozat bronzérmese.

Eredmények:

http://www.gc32racingtour.com/results/

TP 52 Superseries Cascais Előző

TP 52 Superseries Cascais

Rolex Middle Sea Race 2016 Következő

Rolex Middle Sea Race 2016