Siófok  19.4  •  7.3 kn       

Keszthely  18.9  •  0 kn       

Balatonfüred  19.1  •  2.6 kn       

Balatonboglár  19.3  •  7.4 kn       

Orfű  21  •  4 kn       

Velencei-tó  19.4  •  6.7 kn       

Tiszafüred  15  •  3.9 kn       

Mályi-tó  12.5  •  1.7 kn       

2024. május 13., hétfő

Extreme Sailing Series (Madeira), GC 32 Racing Tour (Sotogrande)

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

ESS Madeira, GC32 Racing Tour Sotogrande

Extreme Sailing Series (Madeira), GC 32 Racing Tour (Sotogrande)

Mind a két sorozat soron következő állomása a hétvégén zajlott, ami közös bennük az a hajók, méghozzá a GC 32 – esek, ugyanis mind a két sorozatban ezek a hajók versengenek. 

ESS Madeira:

Az idei sorozatnak a nyolc helyszín közül ez a hatodik állomás, már csak Liszabon és Sydney maradt hátra. Az élen folyamatos csata van az Omanair és az Alingi között. Ezen a hétvégén az Alingi – nak ment jobban annak ellenére, hogy árbocát törte. A versenyen ismét hét egység állt rajthoz annyi különbséggel, hogy a Gazprom Team Russia helyett most az amerikai Team Vega volt ott a rajtvonalon. A versenyen végül tizennégy futamot sikerült rendezni. A Madeira – i versenyt végül az Alingi nyerte aki háro első három második és három harmadik helye mellett kénytelen volt az árbóctörése miatt öt futamot kihagyni. Második lett a RedBull akinek a legrosszabbja egy ötödik hely volt és emellett sikerült négy futamot is nyernie. Az összetett éllovas Omanair lett a harmadik, ő három futamot tudott nyerni. A dobogósokon kívül csak a SAP tudott még futamot nyerni, szám szerint négyet, de ezzel együtt is lecsúszott a dobogóról. Az összetett pontversenyben továbbra is az Omanair vezet, de már csak három pont előnye maradt az utolsó két versenyre, az Alingivel szemben. Harmadik a RedBull, de ő is elég közel van az éllovasokhoz, mert az Alingi kettő az Omanair, pedig öt pontra van tőle. Folyatatás két hét múlva Liszabonban.   

Eredmények Madeira:

http://www.extremesailingseries.com/results/2016-Madeira-Islands

Összetett eredmények:

http://www.extremesailingseries.com/results/2016-Overall

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=jtxFhoPv5mM

GC 32 Racing Tour:

Ennek a sorozatnak, csak öt állomása van és a Sotogrande-i esemény volt a negyedik. A helyszín ismerős lehet, mert a Gibraltártól mindössze 25 km – re keletre fekvő városban rendezték többek között idén az RC44 – esek és a J80 - as hajóosztályoknak a Világbajnokságát is. A Sotogrande – i versenyen végül tizenöt futamot sikerült rendezni, amiből a Norauto tizet meg is nyert, és emelett még 6,4,4,2,3 helyeket gyűjtött be, amivel röpke húsz pontot adott a második helyezet svájci Team Tilt – nek. A svájciak is behúztak három futamgyőzelmet és emellett kiegyensúlyozottan vitorláztak, amivel tizenhárom pontot adtak a harmadik francia team Engie – nek. Összetettben továbbra is a Norauto vezet aki a négy versenyből eddig hármat nyert és begyűjtött még egy második helyet is. Második a svájci Team Tilt, harmadik a szintén svájci Armin Storm. Az utolsó forduló október közepén Marseille – ben lesz.

Eredmények:

http://www.gc32racingtour.com/results/

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=hL6Bm7fL-wA

J24 VB Wakayama Előző

J24 VB Wakayama

Érdi Mári nyolcadik helyen zárt a kínai Világkupa versenyen Következő

Érdi Mári nyolcadik helyen zárt a kínai Világkupa versenyen