Siófok  18.9  •  6.4 kn       

Keszthely  20.9  •  5 kn       

Balatonfüred  18.5  •  7 kn       

Balatonboglár  18.8  •  7.1 kn       

Orfű  22  •  5 kn       

Velencei-tó  20.9  •  3.7 kn       

Tiszafüred  18  •  1.9 kn       

Mályi-tó  16.2  •  4.2 kn       

2024. május 18., szombat

18ft Skiff GP Poole

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szeptember 1 - 4 között rendezték az idei 18ft GP utolsó fotamait. A Be Light 18ft Skiff Team beszámolója.

18ft Skiff GP Poole

Eljött az utolsó GP ideje. Felkerekedtünk és meg sem álltunk Angliáig. Egészen pontosan Poole-ig. Négy napos a verseny, ma futottunk 3-2-2 helyeket. Holnapra több szelet mondanak.

A második napon megkaptuk az igazi angol időjárást, szitáló esővel és erősebb széllel. Jól jött nekünk a plusz szél, megnyertük mindhárom futamot!!! Holnapra még több szelet igérnek.

Nehéz napon vagyunk túl. Bejött az előrejelzés, komoly szél jött. Át is szereltünk kis riggre, majd futamra menet beszakadt a bliszterfall. Nem volt mit tenni, kimentünk a partra, ott visszafűztük. Az első futamot buktuk. A másodikra kiértünk, meg is nyertük. Ezután, a várakozás közben, sikerült orraesnünk egy leejtésnél, aminek egy szakadt grósz lett az eredménye.

Holnapra még három futamot terveznek, ha nagy rigges lesz, akkor még van esélyünk. Kivételesen most gyengülésért drukkolunk.

A negyedik, utolsó nap. A kis grószunkat nem tudtuk megjavítani, így maradt a nagy rigg, mint egyetlen választás. Az előrejelzés gyengülést ígért, de az pont a határ a két rigg között. A mezőny fele kis, a másik fele (az ellenfelek) nagy rigget szerelt. Azok jártak jól, akik a picit választották :-). Mi az első futamban vezettünk, majd az utolsó hátszélben sikerült felborulnunk. Következő futam volt a mélypont, lekéstük a rajtot, majd az első kreutzban burultunk még egyet. Mentségünkre szóljon, hogy eléggé fújt. A harmadik futamra összeszedtük magunkat, és egy jó küzdelem végére a második helyen futottunk be a szezon utolsó futamán.

Összetettben második helyen végeztünk az Angol Pica csapata mögött, a dánok előtt.

A 2016-os Európai Grand Prix sorozatot viszont toronymagasan megnyertük!!!

Már csak haza kell jutnunk valahogy :)

Eredmények:

Galériák:

http://www.sailingscenes.co.uk/-/galleries/regattas-and-racing-events/dinghies-small-keelboats/18ft-skiff-european-grand-prix-sandbanks

Három nap után a 6. helyen a Bakóczy Robi által kormányzott FGF SAiling Team Előző

Három nap után a 6. helyen a Bakóczy Robi által kormányzott FGF SAiling Team

Az utolsó futam előtt továbbra is hatodik az FGF Sailing Team Következő

Az utolsó futam előtt továbbra is hatodik az FGF Sailing Team