Siófok  22.1  •  12.8 kn       

Keszthely  20.9  •  5 kn       

Balatonfüred  21.8  •  6.1 kn       

Balatonboglár  22.3  •  12.7 kn       

Orfű  21  •  16 kn       

Velencei-tó  21.4  •  10.6 kn       

Tiszafüred  20.7  •  3.1 kn       

Mályi-tó  22.9  •  5.6 kn       

2024. április 30., kedd

Berecz Zsombor 11. lett Palma de Mallorcán

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A laseresek válogatóján Vadnai Benjamin szerzett előnyt.

Berecz Zsombor 11. lett Palma de Mallorcán

Kis híján azt írtuk, hogy most nem sikerült, holott Berecz Zsombor lényegében megismételte, sőt fölül is múlta a tavalyi santanderi világbajnokságon mutatott, olimpiai kvalifikációt hozó teljesítményét. Hiszen Palma de Mallorcán a 46. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar versenyen lényegében pontosan ugyanaz a világbajnoki mezőny versenyzett, mint tavaly Santanderben. Éppen csak Zsombi már kezd elkényeztetni minket azzal, hogy folyamatosan ott van az élmezőnyben. Sőt! Ezen a versenyen volt (nagyon) fölényes futamgyőzelme, 2. és 3. helyezése is a 76 hajós Finn mezőny tíz futama során, és így pénteken az összetett lista 7. helyén állt.

Szombaton sajnos két gyengébb futama csúszott be (24. és 32.) amivel hajszálnyira lemaradt a Medal Race-t jelentő első tíz hely egyikéről. Ez bizonyára bosszantja őt. De milyen szívesen cserélne vele a santanderi helyezése fejében mondjuk a most tízben lévő olimpiai negyedik helyezett holland Jan Postma, vagy a világranglistát 2014-ben hónapokig vezető svéd Björn Allansson, akiknek még nincs olimpiai kvalifikációjuk!

Palma de Mallorcán 28 nemzet 76 hajója versenyzett. A mezőny erejét, sűrűségét jól mutatja - ami Finnben ilyen nagy versenyen szokásos -, hogy az első 22 helyen 18 nemzet versenyzői osztoztak!

A santanderben olimpiai kvalifikációs szintet futott 12 finnes közül most Zsombi mögött végzett a két ausztrál, Jake Lilley (13.) és Oliver Tweddell (15.), a norvég Anders Pedersen (20.) és a svéd Max Salminen (21.) A vert mezőnybe került a 2013-as világbajnok brazil Jorge Zarif (24.) , vagy az olimpiai 5. helyezett lengyel Piotr Kula (25.)

Vagyis brávó Zsombi!

A versenyben dícséretesen helyt állt élete első nagy nemzetközi versenyén Gál András Levente. Egyetlen futamban sem volt utolsó, küzdött a kemény szelekben is, minden alkalommal megelőzött valakit, és a 69. helyen végzett.

A Laser Standard osztályban a magyarok számára a kingstoni világbajnokságon való részvétel volt a tét, bár itt még nem dőlhetett el a válogatózásuk, ami a Garda-tavon folytatódik rövidesen. Tomai Balázs és a Vadnai-testvérek küzdelmében az idősebb Vadnai fivér, Benjamin tett szert lépéselőnyre. Ő a selejtezőfutamok alapján bekerült az Arany csoportba (az első hatvanba), míg Tomai és Vadnai Jonatán az Ezüst csoportban vitorlázhatott az összeségében 163 hajót számláló mezőnyben.

Benjamin jó vitorlázással az 51. helyig kapaszkodott az Arany csoportban. Tomai Balázs és Vadnai Jonatán is tudott javítani a helyezésén. "Pufi" 67., Joni 94. lett.

A magyar vitorlázás jelenleg egy főre kapott indulási jogott a kingstoni kvalifikációs világbajnokságra, de az MVSz további helyeket kérelmezett. Addig is, míg eldől, hogy kapunk-e további indulási helyeket, a fiúknak válogatózniuk kell a meglévő egyre.

A magyar szörfösök a mezőny második felében szerepeltek. A férfiaknál Nikl András 67. lett, Sánta Bence 76. a 82 szörfös között. A 66 résztvevős női mezőnyben Cholnoky Sára 41., míg a londoni olimpikon Detre Dia 51. lett.

A női 470-esben a Sipos-testvérek a 60. helyen végeztek.

A Laser Radiálban rajtolt Érdi Mári a hatodik futam utánSzlovéniába, Izolára, Európa Kupa versenyre utazott - ahol egyébként az első nap után három futamgyőzelemmel vezeti a Laser Radial mezőnyt... (http://www.jadralniklub-burja.si/springcup2015/results/laser-radial.html)

A 46. Trofeo Princesa Sofioa Iberostar verseny honlapja:  http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race

A verseny eredménylistái elérhetőek itt: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall illetve a magyar érdekeltségű osztályoké letölthetők innen a mellékletből is.

Berecz futamgyőzelemmel az élmezőnyben Előző

Berecz futamgyőzelemmel az élmezőnyben

Remekeltek fiataljaink az Európa Kupán Következő

Remekeltek fiataljaink az Európa Kupán