Siófok  13.9  •  3.5 kn       

Keszthely  12.9  •  5 kn       

Balatonfüred  13.5  •  7 kn       

Balatonboglár  14.1  •  3 kn       

Orfű  12  •  5 kn       

Velencei-tó  14.6  •  5.3 kn       

Tiszafüred  11.8  •  1.9 kn       

Mályi-tó  9.6  •  6.2 kn       

2024. április 19., péntek

Berecz Zsombi gyönyörű győzelemmel zárta az évet!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Berecz Zsombor az olimpiai kvóta megszerzése után sem pihenéssel töltötte az év hátralevő részét.

Berecz Zsombi gyönyörű győzelemmel zárta az évet!

A 2016-os Riói Olimpiára szóló indulás jog (hazánk második sportolójaként!) megszerzése után fölényesen megnyerte a Finn hajóosztály magyar bajnokságát, majd három hét pihenő után ismét gőzerőre kapcsolva Valenciában folytatta felkészülését idei utolsó versenyére, az olimpiai hajóosztályok számára a spanyolországi Palamosban, december 17-22 között rendezett karácsonyi regattára (39. Christmas Race Palamos).   A versenyre 28 Finnes nevezett.

Nem Zsombi volt azonban az egyetlen, akiért a versenyen izgulhattunk, hiszen Tomai Balázs (Pufi), az MVM SE olimpiára készülő Laser Standard versenyzője is rajthoz állt a 48 Laser Standard versenyzőt felvonultató mezőnyben.

Mindkét fiú kimagaslóan jól kezdte a versenyt, Zsombi egy futamgyőzelemmel, Pufi egy második helyezéssel indított. Jó formájukat a verseny során végig fenn tudták tartani.

Zsombi nem hagyott sok esélyt az ellenfeleinek, a Finn osztály részére rendezett öt futamból hármat megnyert, e mellett egy második és egy negyedik helyezést gyűjtött be, amivel összetettben mindenkit maga mögé utasított és az első helyen várta a december 22-i Medal Race-t. Sajnos a rendezők és versenyzők december 21-e után december 22-én sem örülhettek az időjárási körülményeknek, hiszen szélcsend és sima víztükör várta a versenyzőket, így sajnos a Medal Race elmaradt valamennyi hajóosztályban.

A Laser Standard hajóosztályban nyolc futamot tudtak rendezni, ebből Pufi egyet megnyert, e mellett két második hellyel és egy negyedik hellyel is büszkélkedhetett. A döntő napját a 7. helyen várta, a szélcsendes idő miatt azonban az eredményt módosító több futamra nem került sor. Pufi így egy gyönyörű 7. helyezést gyűjtött be a karácsonyfa alá!

Érdi Mária remekelt Las Palmason Előző

Érdi Mária remekelt Las Palmason

Két futamgyőzelemmel az élen Következő

Két futamgyőzelemmel az élen