Siófok  10  •  8.3 kn       

Keszthely  4.9  •  2 kn       

Balatonfüred  •  0.9 kn       

Balatonboglár  8.2  •  2.8 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  7.8  •  6.4 kn       

Tiszafüred  9.2  •  5.4 kn       

Mályi-tó  •  6.2 kn       

2024. április 20., szombat

Egy jól indult nap balszerencsés folytatásáról

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az új vegyespáros olimpiai osztályban, a Nacra 17 katamaránban jól helyt áll a fiatal magyar csapat, Virág Flóra és Gecse Balázs.

Egy jól indult nap balszerencsés folytatásáról

Tulajdonképpen az év eleje óta katamaránoznak és vitorláznak együtt, és jelenleg az egyetlen aktív magyar versenyzők ebben az olimpiai osztályban. Az edzőjük Litkey Árpád, aki tornádós versenyzői múltjával a többtestű hajók terén a legtapasztaltabb magyar tréner. Segítségével Flóra és Balázs gyorsan tanulnak.

Ennek tanubizonyságát adják az ISAF világbajnokságon Santanderben is, ahol a világ legerősebb mezőnyében egyre javuló eredményekkel rukkolnak elő. Természetesen még csak az Ezüst-csoportba férnek be. Az Arany-csoportban olyanok jutottak be, akik már hosszú éveket töltöttek el a katamaránok versenyeinek világában. De Virág Flóra és Gecse Balázs szépen lépdelnek előre a ranglétrán.

A mai napon négy futamot rendeztek a Nacra 17 Ezüst-csoportnak. Az elsőn kitűnően vitorlázva a 11. helyen futottak be a 34 hajós csoportban, majd egy még szintén elég jó 21. hellyel folytatták. Ám a következő kettő eredménylistáján DNF olvasható a nevük mellett, ami azt jelenti, hogy nem futottak célba. Erről a két futamról, illetve az egész napról küldött információt Virág Balázs, Flóra édesapja:

"Ma 4 futamot bonyolítottak mindkét csoportnak Nacra17-ben. 20-25 csomós szél fújt, amiben nagyszerűen teljesítettek Flóráék.  Az első futamban 7. helyen vették az első bóját, végül a remek 11. helyen futottak be. A második futamban 21.helyet érték el. (Összetettben futamról-futamra jöttek felfelé a 60.helyről már az 55.helyen álltak.) A harmadik futamban sajnos hátszélben eltört az orrsudaruk, ezért feladni kényszerültek a futamot. Ebben a futamban is 20. helyen belül álltak éppen. Sajnos utána még egy negyedik futamot is elindítottak, így két DNF-et kaptak ma, és visszaestek a 61.helyre. Szerencsére tudták estére pótolni az orrsudarat. Holnapra 3 futamot terveznek még. Nagyon elszántak a fiatalok,hogy feljebb jöjjenek holnap."

Nacra 17 Eredmények:
http://www.sailing.org/events/isafworlds/results-santander2014.php?rgtaid=13866&evntid=31438&view=fleetevent#results__13866
 

8 futam után Berecz olimpiai szinten belül! Előző

8 futam után Berecz olimpiai szinten belül!

Olimpiai kvótát szerzett Zsombi! Következő

Olimpiai kvótát szerzett Zsombi!