Siófok  6.1  •  6.6 kn       

Keszthely  4.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.8  •  6.1 kn       

Balatonboglár  6.1  •  6.4 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  5.5  •  5.6 kn       

Tiszafüred  6.1  •  8.5 kn       

Mályi-tó  6.4  •  4.3 kn       

2024. április 25., csütörtök

A mi napunk az ISAF ifjúsági VB-n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A portugál Tavirában az ISAF ifjúsági világbajnokság utolsó előtti napján halasztással kezdődött a nap, de aztán egyenletes 10-12 csomós délnyugati szél épült fel.

A mi napunk az ISAF ifjúsági VB-n

Ezt a remek szelet kitűnően használták a magyar versenyzők, és a Laser Radial fiúk, illetve az SL 16 katamarán osztályokban jelentősen előrébb léptek.

Vadnai Jonatán parádésan vitorlázott. A hetedik futamban a 3. helyen ért célba, a nyolcadikon pedig legyőzte az 57 hajós mezőnyt! Futamgyőzelmével az összetett 6. helyre lépett elő.

Hozzá hasonlóan nagyszerűen vitorlázott az SL 16 katamarán osztályban Virág Flóra és Gecse Balázs. Egyre jobban érzik ezt a katamaránt is (Nacra 17-tel, és F18-cal versenyeznek elsősorban). A pénteki futamokon az 5., a 7., majd a 2. helyen értek célba, és ezzel négy helyet javítva összetett helyezésükön most már ötödikek a versenyben!

420-asban a hetedik futamon Gyapjas Zsombor és Ziegler Kristóf is nagyot villantott: 2. helyen értek célba! Sajnos utána egy kiesőt futottak (26.), de így is javítottak három helyett az összetett listán. Jelenleg 15-ek a harminckét hajós mezőnyben.

Varga Zsófia és Takácsy Lilla a lány 420-as mezőnyben maradtak a 20. helyen (19., 16.), míg szörfben Sánta Bence a 24. helyre csúszott.

Az ISAF  Youth Worlds honlapja és az eredmények
 

A csizma sarkán Előző

A csizma sarkán

Tízedszer világbajnok a Majthényi-Domokos páros Következő

Tízedszer világbajnok a Majthényi-Domokos páros