Siófok  7.7  •  1.7 kn       

Keszthely  3.3  •  0 kn       

Balatonfüred  7.3  •  3.5 kn       

Balatonboglár  6.3  •  1.9 kn       

Orfű   •  0 kn       

Velencei-tó  1.2  •  1.9 kn       

Tiszafüred  5.1  •  2.6 kn       

Mályi-tó   •  2.1 kn       

2021. október 19., kedd

Balszerencsés első futam a Finn EB-n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

31 nemzet 101 hajója, tulajdonképpen komplett világbajnoki mezőny gyűlt össze Franciaországban, La Rochelle-ben az olimpiai Finn osztály Európa-bajnokságán.

Balszerencsés első futam a Finn EB-n

Május 5-én az első tervezett versenynapon nem fújt a szél az Atlanti-óceánon La Rochelle előtt, így csak másnap, kedden sikerült elkezdeni az Európa-bajnoki  küzdelmeket.

Feketezászlós rajt után a mezőny egyharmadát, 35 hajót kizártak az első futamból. A pechesek közé tartozott Berecz Zsombor is. Olyan elit társaságban gyűjtött 1012 pontot, mint Ivan Kljakovic-Gaspic, Jorge Zarif, Ed Wright, Thomas Le Breton, Oliver Tweddell, Pjotr Kula és még hosszan sorolhatnám. A kizártak minőségét jelzi, hogy a második futamban közülük kilencen végeztek az első tizenötben. Köztük Zsombi is!

Tehát a második futamban Berecz Zsombi javított, és a 14. helyen ért célba. Ez már megfelel a tavaly és idén mutatott eredményei alapján várható helyezésnek.

Összetettben a világbajnok brit Giles Scott vezet a szlovén Vasilij Zbogar és a finn Tapio Nirkko előtt. 

A verseny honlapja: http://www.finneuropeans.org/ec2014/

Eredmény a 2. futam után (óvások előtt): http://www.finneuropeans.org/ec2014/wp-content/uploads/2013/11/2%C3%A8me-course-avant-jury.htm

Vadnai Jonatán ismét Byte világbajnok, Érdi Mári harmadik! Előző

Vadnai Jonatán ismét Byte világbajnok, Érdi Mári harmadik!

Két futammal a vége előtt Berecz Zsombi a nyolcadik a Finn EB-n Következő

Két futammal a vége előtt Berecz Zsombi a nyolcadik a Finn EB-n