Siófok  7.7  •  1.5 kn       

Keszthely  3.3  •  2 kn       

Balatonfüred  7.3  •  2.6 kn       

Balatonboglár  6.3  •  1.3 kn       

Orfű   •  4 kn       

Velencei-tó  2.2  •  1.8 kn       

Tiszafüred  6.1  •  2 kn       

Mályi-tó  5.1  •  2.2 kn       

2021. október 19., kedd

Futam nélküli utolsó nap a Melges 24 Világbajnokságon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az idei világbajnokságon a legfontosabb kérdések már tegnap eldőltek, hiszen Favini és Cameron személyében két világbajnokot is avattak, mögöttük azonban még semmi sem volt lefutva, így izgalmas csaták elébe néztünk a mai zárónapon.

Futam nélküli utolsó nap a Melges 24 Világbajnokságon

Csak az időjárás gondolta másképp.Beszámolóinkban eddig is többször kitértünk már az ausztrál nyárra, ami a hét elején még a 40 fok mellé társuló viharos széllel lehetetlenítette el az edzéseket, de szerencsére az éles futamokra igazán kedvező körülményekkel várta a VB-címre hajtó 26 csapatot. Péntek óta sejthető volt, hogy vasárnapra ismét a kánikula lesz a főszereplő, de még tegnapi úgy festett, hogy ehhez 10-12 csomós szél is társul majd, így szemtanúi lehetünk majd például Melges és Gulari csatájának az ezüstéremért. A várva várt szél végül nem érkezett meg, így 11 futam alapján hirdették ki végeredményt az idei világbajnokságon. 

A futam törlése miatt persze nem mindenki volt szomorú, Harry Melges kicsit talán meg is könnyebbült: „Örülünk, hogy így alakultak a dolgok. A címről sajnos lecsúsztunk, de még mindig jobb másodiknak lenni, mint harmadiknak. Emelem kalapom Flavioék előtt, gyönyörű versenyt futottak. Hosszú ideje versenyeznek az osztályban és kemény munkájuk ezúttal is kifizetődött.”

Bora Gulari, aki tegnapi remek teljesítményével zárkózott fel Melgesékre, szintén nem volt elkeseredve: „Nem volt már lehetőségünk, hogy előrébb lépjünk. Jó volt Harry ellen versenyezni, klasszis csapata van. A Star és Blu Moon mindketten remek egységek, miattuk is szeretek Melgesben versenyezni”.

Negyedik helyen zárt a VB-t remekül kezdő kanadai Chris Larson, megelőzve az olasz Riccardo Simoneschi csapatát. A hatodik helyen záró olimpiai bajnok ausztrál, Nathan Wilmot nem volt teljesen elégedett önmagával, de elismerte, hogy a külföldi versenyzők egy egészen más szintjét mutatták be a versenyzésnek. 

A nem profi csapatok értékelésében már szintén tegnap bebiztosította első helyét a Roger That Cameron Miles kormányzásával, akik remek szereplésüknek köszönhetően az összetettben is igen előkelő helyen végeztek. Mögöttük végzett Robin Deussen Red Mist nevű hajója és Geoff Fogarty az Amigosszal. 

A hajóosztály következő nagy, nemzetközi eseménye a májusban Balatonfüreden megrendezésre kerülő Európa Bajnokság lesz, ahol a mostani VB európai szereplő közül az EB címvédő Favini mellett Simoneschi és Rachelli csapatait is viszontláthatjuk. Az szinte biztos, hogy május 2 és 9. között remek show-t láthatunk majd a Balatonon, hiszen a világbajnokság 26 hajójával szemben az Európa Bajnokságra a tegnapi határidőig 51 csapat adta le jelentkezését. 

Favini 13 év után újra világbajnok Előző

Favini 13 év után újra világbajnok

Ismeretlen szörnyet találtak az Északi-sarkon? Következő

Ismeretlen szörnyet találtak az Északi-sarkon?