Siófok  9.4  •  4.6 kn       

Keszthely  10.8  •  2 kn       

Balatonfüred  9.1  •  1.7 kn       

Balatonboglár  9.9  •  7.8 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  11.5  •  6.1 kn       

Tiszafüred  12.1  •  10.3 kn       

Mályi-tó  9.6  •  8.1 kn       

2021. október 22., péntek

Észak-amerikai uralom a Melges24 VB első napján

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az ausztráliai Geelongban megrendezett Melges24 világbajnokság első versenynapján három futamot rendeztek meg, amelyek után jelenleg a kanadai Chris Larson (Cavallino/McLube) áll az összesített eredménylista élén.

Észak-amerikai uralom a Melges24 VB első napján

Larson úgy látszik hinni kezdett a „sikeres csapaton ne változtass” mondásban, hiszen 2009 világbajnoka erre az évre újra összeállította az öt évvel ezelőtti győztes csapatát, többek között ismét vele tart taktikusa, az ötszörös olimpikon Richard Clarke is. „Most már Richard is velünk van a vízen, így ez most már ugyanaz a csapat, mint 2009-ben volt. Azóta nem vitorláztunk így együtt, de biztató a helyzetünk a mai nap után” - mondta a kanadai, aki két győzelemmel és egy ötödik hellyel foglalta el az első helyet. 

Szintén nincs oka panaszra az amerikai Harry Melgesnek, aki két második és egy harmadik helyével jelenleg a második helyen áll, megelőzve honfitársát Bruce Ayrest. 

Az észak-amerikai különítményt követően következnek az európaiak, akik az idén Magyarországon megrendezésre kerülő Melges24 Európa Bajnokság miatt érdekesebbek lehetnek számunkra.

Legjobb helyen közülük Flavio Favini (6,3,7) várja a folytatást, aki csak egyetlen ponttal előzi meg az olasz Andrea Rachellit (3,10,4). A nap vesztese eddig Riccardo Simoneschi, aki két negyedik helyet követően a harmadik futamban csak a 19. helyen ért célba, így az összetett kilencedik helyéről várja a folytatást csütörtökön. 

A versenyzők számára jó hír, hogy a napok óta tomboló kánikula és a mellé társuló viharos szél mára csendesült, a hőmérséklet mintegy 20 fokkal esett vissza és szél erőssége is 16 csomósra szelídült, így minden szempontból ideális körülmények fogadták a mezőnyt. 

A február másodikáig tartó világbajnokságon 12 futam megtartását tervezik a szervezők, így még nagyon sok minden változhat a következő napokban.

 
Hawaii vagy San Diego adhat otthont a 35. Amerika Kupának Előző

Hawaii vagy San Diego adhat otthont a 35. Amerika Kupának

Melges vezeti a Melges 24 Világbajnokságot Következő

Melges vezeti a Melges 24 Világbajnokságot