Siófok  9.4  •  4.6 kn       

Keszthely  10.8  •  2 kn       

Balatonfüred  9.1  •  1.7 kn       

Balatonboglár  9.9  •  7.8 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  11.5  •  6.1 kn       

Tiszafüred  12.1  •  10.3 kn       

Mályi-tó  9.6  •  8.1 kn       

2021. október 22., péntek

Újabb nap, még mindig futam nélkül

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Groupama-OTP Balaton Laser Worlds második napján, kedd reggel gyenge keleti, pontosabban északkeleti lengedezett Balatonfüred előtt.

Újabb nap, még mindig futam nélkül

Olyan, amelyikről minden tapasztalt balatoni vitorlázó tudja, hogy tizenegyig, délig elhal, és kevés esélyt ad még egy rövid futam megrendezésére is. De, muszáj megpróbálni, hátha mégis kitart!

Így döntött a rendezőség is. Mindkét pályán kitűzték a pályákat, rajtvonalakat. Aztán egy masszív, negyvenfokos szélforduló miatt halasztás következett. A bóják igazítása után pedig rajt.

A szél viszont nem hazudtolta meg a hírét, és leállt. A legmesszebb a B-pályán elsőként rajtolt csoport jutott. Ők csaknem eljutottak a bőszeles szakaszuk végére is. Köztük vitorlázott U16-os Európa-bajnokunk Vadnai Joni. Visszafogott, biztonságos rajtot csinált a vonal közepe felé a tömegben, de így is felért nyolcadiknak a cirkálószakasz végére. Mire a rendezőség lelőtte a futamot, már hatodik volt.

Ezután szórakozásnak ismét a hazafelé tartó vonta maradt és a fürdés. 9-én, szerda reggel kilenckor, az eddigieknél egy órával korábban rajtolnak a hajók, ha fúj a szél. Három-három futam megrendezése lehetséges.

Még négy nap áll rendelkezésre a Laser 4.7 ifjúsági világbajnokság megrendezésére. Az időjárás-előrejelzés még holnapra sem ígér szelet. Annál inkább csütörtökre és a hét második felére.

Víz, napfény, boldogság, kis hiányérzettel Előző

Víz, napfény, boldogság, kis hiányérzettel

Vadnai Jonatan futamot nyert a világbajnokságon! Következő

Vadnai Jonatan futamot nyert a világbajnokságon!