Siófok  9.4  •  4.6 kn       

Keszthely  10.8  •  2 kn       

Balatonfüred  9.1  •  1.7 kn       

Balatonboglár  9.9  •  7.8 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  11.5  •  6.1 kn       

Tiszafüred  12.1  •  10.3 kn       

Mályi-tó  9.6  •  8.1 kn       

2021. október 22., péntek

Elmaradt a próbafutam

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az erős északnyugati szél miatt ? néhány órás halasztás után - végül nem tartották meg a próbafutamot a balatonföldvári Windows Optimist Európa-bajnokságon.

Elmaradt a próbafutam

Néhányan ennek ellenére kimerészkedtek edzeni a több mint 25 csomós sebességgel fújó, viharos lökésekkel tarkított szélben.

A mai nap fontos programja volt a 40 országból érkezett edzők, csapatvezetők eligazítása. A szél zúgása jó aláfestés volt az egyik legfontosabb témához: a biztonság kérdéséhez. Mivel 15 év alatti gyerekekről van szó, az edzők figyelmét külön felhívták: személyesen ellenőrizzék minden versenyző biztonsági felszereléseit, a fontos tartozékok meglétét, állapotát. 

Segíti a versenyzők biztonságát az egyébként elsősorban versenyszempontok miatt működtetett műholdas nyomkövető rendszer is. A Windows Optimist EB rendezői megállapodtak a Vizimentők Magyarországi Szakszolgálatával is: segélyhívás esetén a Szolgálat Tihanyban állomásozó Rupert mentőhajója – orvossal, szakszemélyzettel – öt percen belül a versenypályára tud érkezni. A külföldi edzők örömmel nyugtázták, hogy a Rupert egyik rádiórendszere képes a tengeri szabvány szerinti hívások azonnali vételére is.

A nap folyamán véglegessé vált az indulók száma: 40 nemzet 248 ifjú vitorlázója küzd lány és fiú kategóriákban a nyílt verseny és az Európa-bajnokság helyezéseiért. Az első hivatalos futamra holnap 10 órától kerül sor a Balatonföldvár előtti vízterületen.

Visy László
SVE

Benji a 3-4. helyen Előző

Benji a 3-4. helyen

Vadnai Benjamin 4. legjobb európai a Laser Radial EB-n Következő

Vadnai Benjamin 4. legjobb európai a Laser Radial EB-n