Siófok  1.6  •  10.4 kn       

Keszthely  1.9  •  8 kn       

Balatonfüred  1.3  •  8.7 kn       

Balatonboglár  1.8  •  9.8 kn       

Orfű   •  8 kn       

Velencei-tó  0.7  •  9.7 kn       

Tiszafüred  3.1  •  10.1 kn       

Mályi-tó   •  9.2 kn       

2021. december 07., kedd

Kezdődik a Dragon EB - esély a jó magyar szereplésre

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hétfőn megkezdődött a 2013. évi Dragon Európa-bajnokság, amelyet ezúttal a portugáliai Cascaisban rendeznek.

Kezdődik a Dragon EB - esély a jó magyar szereplésre

A korábbi évekkel ellentétben reményünk lehet a jó magyar szereplésre is: a Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás, Vezér Károly trió egész télen Cascaisban készült, s a tavaly őszi nemhivatalos világbajnokságon elért hetedik helyük után most is eséllyel pályáznak egy helyezésre az első tízben.

A hétvégi előversenyen mindenesetre jól szerepeltek: a nyolcadik helyen végeztek, megelőzve a világbajnok, egykori Soling olimpiai érmes Lawrie Smith-t, s mindössze egy ponttal lemaradva a hatodik helyezett Dragon-profi német Vinci Hoesch mögött.

Az Európa-bajnokságra mintegy hetven egységet várnak. Ahogyan már megszokott a rendkívül népszerű hajóosztályban, az indulók sorát böngészve mintha egy vitorlázó Who is Who-t olvasnánk: olimpiai, világ- és Európa-bajnokok minden hajóosztályból és minden korosztályból. Az esélyesek sorában megtaláljuk a regnáló Európa-bajnok német Markus Wiesert, Lawrie Smith-t, Vinci Hoescht, a közelmúlt 470-es és Tornado olimpikonjaival felálló orosz hajókat és természetesen a helyi portugál menőket is.

De a legfontosabb egy jó magyar szereplés lenne: a „Hanni” nevű hajóval induló hármas két éve készül erre a versenyre, két télen át tréningeztek és versenyeztek ezeken a vizeken. Ennek a felkészülésnek most ki kell fizetődnie: a csapat összeszokott, a hajó jól fel van készítve, így bízhatunk a jó szereplésben. 

 
Vadnai Jonatán fölényes győzelme Előző

Vadnai Jonatán fölényes győzelme

Három futam után még minden nyitott Cascaisban Következő

Három futam után még minden nyitott Cascaisban