Siófok  13.3  •  4.1 kn       

Keszthely  8.9  •  0 kn       

Balatonfüred  13  •  1.7 kn       

Balatonboglár  13.3  •  5.2 kn       

Orfű  12  •  4 kn       

Velencei-tó  11.1  •  4 kn       

Tiszafüred  8.9  •  4.9 kn       

Mályi-tó  10.5  •  2.7 kn       

2022. október 06., csütörtök

Laser edzőtábor és Mikulás Kupa, Pula

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az elmúlt héten változatos, téli időjárás mellett a LaserProCoach szervezésében ifjúsági Laser versenyzők edzőtáborban vettek részt Horvátországban, Pulán.

Laser edzőtábor és Mikulás Kupa, Pula

Lelkes csapatuk, Virág Flóra, Hadnagy Zsombor, Dénes Bence és Kántor Zsigmond változatos időjárási és szélviszonyok között (néha 6 Bft-os szélben és 5 méter magas hullámokban) kitartóan, keményen készült az egyhetes edzőtáborban.

A változó időjárás sem tudta a versenyzők motivációját csorbítani, így napi 4-5 óra vízi edzés után, az edzőterembe folytatódott a kitartó munka, amelyet majd a napi videó elemzéssel zártak.

A 2012. Mikulás kupán sem kedvezett az időjárás, télies időjárás mellett kerültek megrendezésre a futamok.

Első napon a Laser4.7 hajóosztályban a rendezőknek a folyamatosan forgolódó széllel gyűlt meg a bajuk, így mindössze egy futam került megrendezésre. Standard hajóosztályban a versenyzők szerencsésebbek voltak, ők 2 futamot vitorláztak le ugyanannyi idő alatt, míg a Radial hajóosztály versenyzői szintén egy futamban mérték össze erejüket.

Második napon a „vízszintesen eső hó” hiúsította meg a versenyzést mindhárom hajóosztályban.

A versenyt záró napon, extrém alacsony hőmérséklet mellett (-2C) szálltak vízre a versenyzők, szikrázó napsütésben. 

A kis széllel a versenyszervezők is boldogultak és így sikerült mind a három futamot megrendezniük.

A spagetti és forró tea után az eredményhirdetésen a Virág Flóra (YKA) állhatott a dobogó második fokára, míg a többiek egy sikeres edzőtábort és papírforma szerinti versenyeredményekkel indulhattak haza.

Laser4.7-ben Hadnagy Zsombor (RIVE) 36. Radiál-ban Dénes Bence (YKA) 25. míg Kántor Zsigmond (VVSI) Standard-ban 13. zárta a versenyt.

Eredményes és sokoldalú felkészülésünket a jövő évi EB és VB-re folytatjuk az év utolsó versenye előtt is, addig is jó szelet kívánunk mindenkinek és találkozunk Hvar-on.

Elsüllyedt egy hajó az Északi-tengeren Előző

Elsüllyedt egy hajó az Északi-tengeren

Francois Gabart távolsági rekordja Következő

Francois Gabart távolsági rekordja