Siófok  16.6  •  2 kn       

Keszthely  15.9  •  3 kn       

Balatonfüred  16.3  •  0.9 kn       

Balatonboglár  16.6  •  1.9 kn       

Orfű  15  •  3 kn       

Velencei-tó  17.2  •  3.3 kn       

Tiszafüred  15.8  •  4.6 kn       

Mályi-tó  15.2  •  2.6 kn       

2023. június 09., péntek

Mikulás-kupa - az első felvonás

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

December első hétvégéjén került megrendezésre a szlovéniai Portorozban a hagyományos (a rendezők mondták ezt, hiszen ez már a második...) St. Nicholas (vagy San Nicolo) de leginkább Mikulás-kupa.

Mikulás-kupa - az első felvonás

A regattán nyolc ország (Ausztria, Horvátország, Szlovénia, Magyarország, Szerbia, Németország, Románia és Olaszország) 183 Optimistes versenyzője vett részt. A fiatalok négy csoprtban (négy színben) versenyeztek egymással, csoportbontásban.

Szombaton három futamot sikerült lebonyolítani viszonylag stabil irányú, változó erősségű Bft 2-es, 3-as szélben. Mivel vasárnapra kellemetlen csapadékos és szélcsendes idő köszöntött be, több futam megrendezésére nem is kínálkozott alkalom. A kialakult végeredmény így kieső futam nélkül került számításra - sokak bánatára.

Hazánkat a Spartacus Vitorlás Egylet színeiben Argay Balázs, Bednár András, Gereben Pál, Héjja Marcell, Lászlófy Ábel, Lászlófy Levente, Oláh Gergő, Pavlik András, Tenke Áron; a BS-Fűzfő részéről Jeney Máté, Odonics Csanád, Wolf Szabolcs;  a Yacht Club Agárdból Bihary Ádám, Möhrling Kristóf,  Nyári Dániel és Vida Péter képviselte.

Az első magyar Tenke Áron lett, ő a abszolút lista 7. helyn végzett. A többiek sorrendben (zárójelben az abszolút helyezések): Lászlófy Levente (30), Wolf Szabolcs (32), Nyári Dániel (34), Vida Péter (41), Bihary Ádám (47), Héjja Marcell (48), Lászlófy Ábel (49), Oláh Gergő (50), Bednár András (51), Odonics Csanád (73), Argay Balázs (74), Jeney Máté (97), Pavlik András (101), Möhrling Kristóf (114), Gereben Pál (124).

Lászlófy Levente a harmadik serdülő lett, így egy szép kupával térhetett haza a versenyről.

Néhány versenyzőnknél (Héjja Marci, Lászlófy Ábel, Oláh Gergő, Argay Balázs, Bednár András) jelentősen javította volna a végeredményt, ha legalább még egy futamot sikerül megrendezni, és a leggyengébb futam kiejthető lett volna - sajnos nem így alakult.

Világjáró Optimisteseink jövő hét pénteken már a horvátországi Pulában folytatják, a már tényleg tradícionális St. Nicholas (vagy San Nicolo) de leginkább Mikulás-kupán.

Eredmények: http://optimist.hu/files/versenyeredmenyek/2012/mikulaskupa_portoroz.pdf

"Tengernek megy" az olimpiai bajnok Előző

"Tengernek megy" az olimpiai bajnok

Elsüllyedt egy hajó az Északi-tengeren Következő

Elsüllyedt egy hajó az Északi-tengeren