Siófok  3.3  •  4.7 kn       

Keszthely   •  2 kn       

Balatonfüred  2.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  2.9  •  3.8 kn       

Orfű  2.3  •  8.4 kn       

Velencei-tó  4.4  •  14.8 kn       

Tiszafüred  1.1  •  17.1 kn       

Mályi-tó  1.9  •  16.3 kn       

2022. január 20., csütörtök

Halloween Cup - Portoroz

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Október 27-28-án rendezték Szlovénában az első, és hagyományteremtőnek szánt Halloween Cup-ot.

Halloween Cup - Portoroz

Az első versenynapon Bft 3-as, időnként 4-es szélben és néha zuhogó esőben zajlottak a futamok. A szokatlan időjárás annak a bórának az előfutára volt, amely azután a második versenynapon lehetetlenné tette további futamok megrendezését, így a rendezők négy futam után hirdettek eredményt.

Hazánkat tizenhét ópés versenyző képviselte, név szerint: Bihary Ádám, Erőss Loránd, Héjja Marcel, Jeney Máté, Józsa-Kovács Attila, Korchmáros Sára, Kovács Dominik, Lászlófy Ábel, Lászlófy Levente, Möhring Kristóf, Németh Domonkos, Nyári Dániel, Odonocs Csanád, Odonics Bendegúz, Oláh Gergely, Vida Péter, Wolf Szabolcs - a BS-Fűzfő, a BYC, a RIVE, az SVE és az YKA SE képviseletében.

Versenyzőink összeségében jól szerepeltek; mind a kicsik, mind a nagyok hozták a tőlük elvárható eredményt. A mezőny elején Európa-bajnok Optimistesek mentek, de az első tizenötben nekünk is volt három versenyzőnk. A mieink közül legjobb helyen Erőss Lóri (RIVE) végzett, ő  kilencedik helyen zárta a regattát. Tizedik lett Wolf Szabi (BS Fűzfő), tizenegyedik Oláh Gergő (SVE). Tizenötödik helyen Lászlófy Ábel (RIVE) áll végeredményben, aki - tekintve hogy tíz éves - a serdülők között 3. helyen végzett, így egy szép kupát is hazavihet. Korchmáros Sári is gazdagabb lett egy kupával, mert ő lett a harmadik a lányok között.

A tizenhét Optimisteshez további tizennégy csatlakozott vasárnap este, és így harmincegyen vesznek részt Dragan Gasic vezetésével az öszi szünet idejére szervezett egy hetes edzőtáborban.

Hajrá fiúk, hajrá lányok!

 

Litkey Farkas vezet az olasz J24-es téli bajnokságban Következő

Litkey Farkas vezet az olasz J24-es téli bajnokságban