Siófok  23.9  •  3.7 kn       

Keszthely  22.1  •  2 kn       

Balatonfüred  23.4  •  7 kn       

Balatonboglár  23.3  •  2.3 kn       

Orfű  20.2  •  3.1 kn       

Velencei-tó  22.2  •  2.6 kn       

Tiszafüred  22.1  •  6 kn       

Mályi-tó  20.7  •  5 kn       

2021. július 29., csütörtök

RG65 Országos Bajnokság 2020.

RG65 Országos Bajnokság 2020.

Kis szeles esős verseny volt.

Hétvégén zajlott a velencei tavon a második legnépszerűbb modellvitorlás hajóosztály Országos Bajnoksága a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub rendezésében RG-65 hajóosztályban.

A hivatalos kezdés előtti időszakban remekül fújt a szél, aztán a kezdésre mintha valaki befogta volna a zsák száját, teljes szélcsend. Az elmúlt versenyek tapasztalatai alapján egy kicsit a frász tört ránk, hogy ez a nap is szélcsendes lesz, de lassacskán 11:00 körül elkezdett lengedezni a szél, azonban nem kényeztetett el minket. Azt hiszem, hogy jól kifacsartuk a zsákból a szelet, mert nehézkesen, de 3 A-B futamot sikerült teljesíteni mikor teljesen leállt a szél és reményt sem láttunk, hogy megérkezzen újból. Így a főrendező főbíró Forrai Csaba 15:00-kor véget vetett a szombati versenynapnak.

Sajnos vasárnap megérkezéskor sem jött be a jósok jóslata! Teljesen ellentétes idő fogadta a 21 fős mezőnyt. Esett az eső és teljes szélcsend. Féltizenegy körül kezdett el "feltámadni" a szél az eső megszűnt. Az előző naphoz képest erősebb volt, ami a rajtoknál okozott néha galibát, hajók összeakadása befújásoknál, többszöri rajtoltatás a korai rajtok miatt. Ez a nap sem telt el szélforgások nélkül, amik elég sok gondot okoztak Csabának mivel pályát kellet módosítani, de sikerült mindent megoldani. A verseny végére szintén teljesen leállt a szél. Ezen a napon kilenc Aés B futamot sikerült a "rettentő" körülményeknek köszönhetően teljesíteni.

Vendég "versenyzőnk" is volt a mai napon; Ifj. Csóka László többszörös a magyar bajnok, VB második helyezett. Ő nem ebben a hajóosztályban versenyez, de nagyon tetszett neki ez az osztály is.

Összességében remek hangulatú versenyt hagytunk magunk mögött.

Sajnos a Covid19 miatt voltak igazolt távollévők, ill. két olyan versenyző is volt, akik "kóstolgatták" ezt a hajóosztályt.

A 2020. évi RG 65 hajóosztály dobogósai: 

I. Forró Krisztián - DEMK - Százhalombatta.

II. Országh Tibor - OVE - Orfű

III. Kunvári Sándor - DEMK - Százhalombatta.

Ifjúsági díjazásban részesült: Molnár Máté

Köszönjük Forrai Csabának a rendezést, bíráskodást és a sok türelmet a pályamódosítások miatt, Moncsinak a versenyirodai közreműködést.

UI. : Lehet, hogy a szél miatt, de nagyon csendes, barátságos OB-t láthatott a nagyérdemű.

MM Országos Bajnokság 2020. Előző

MM Országos Bajnokság 2020.

2020.10.23-25. Modellvitorlás regatta hétvége Orfűn Következő

2020.10.23-25. Modellvitorlás regatta hétvége Orfűn