Siófok  10  •  13.4 kn       

Keszthely  9.9  •  12 kn       

Balatonfüred  9.6  •  17.4 kn       

Balatonboglár  9.7  •  13.7 kn       

Orfű  12  •  13 kn       

Velencei-tó  10.7  •  12.6 kn       

Tiszafüred  11.5  •  11.5 kn       

Mályi-tó  12.1  •  10.7 kn       

2024. április 23., kedd

Őszi Regatta - Kiváló szélviszonyok

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Őszi Regatta - Kiváló szélviszonyok

Őszi Regatta - Kiváló szélviszonyok

Az Őszi Regatta a balatonkenesei versenyszezon hagyományos záró eseménye, a KMPVSE rendezésében. Az idei rövidebb szezon és az előre jelzett szél miatt is lelkesen várták a vitorlázók a versenyt. 57 hajó állt rajthoz. Kiváló szélviszonyok, remek csaták jellemezték a szombati hideg, ám kihívóan szeles versenyt. A Mátrix futott be elsőként és nyerte a Nautic 330-as osztályt. A YSI kategória abszolút győztese az Ellinore lett, a YSII-es egységek közül az Orion örülhetett az arany éremnek, míg a YSIII-as csoportban a Solaris állhatott a dobogó legfelső fokára.

Szombaton reggel hideg, borús idő, 7-8 fok, de vitorlázásra kiváló szél fogadta a mezőnyt. 11-13 csomós, ÉNY-i szélben indult a verseny, 11:00 órakor. A versenyzőknek a Balatonkenese-Balatonaliga-Balatonkenese-Balatonalmádi-Balatonkenese pályát kellett vitorlázniuk. Az első pályajelnél a leggyorsabb egység a Revolution volt, aki alig fél óra alatt tette meg az első szakaszt, a balatonaligai pályajelet követően azonban a hátszeles rohanás után egy hosszabb kreutz szakasz következett, mert a szél bizony pont onnan fújt, ahova vitorlázni kellett. A balatonalmádi pályajel után aztán ismét genakkert és spinnakert húztak a hajók és a néhol északiasodó, olykor frissülő vagy éppen picit gyengülő szélben egy ötös élboly (Revolution, Carbonado, Mátrix, Nelson, Passion) indult meg a cél felé. Izgalmas hajrában végül a Mátrix futott be elsőként 1 óra 54 percet vitorláztak, és ezzel meg is nyerték Rauch Jánosék a Nau 330-as osztály ranglista versenyét is, a Tintahal (Váradi Attila) és a Menta (Varsányi Gábor) előtt. A YS I-es kategóriában a Gellér László kormányozta Ellinor végzett az első helyen a Passion (Kilián Zoltán) és Distinti Saluti (Bíró Márk) egységeket megelőzve. A YSII-es csoportban az Orion győzedelmeskedett Kató Bálint vezényletével, a Dopff (Szentmarjai Gábor) vihette haza az ezüstérmet, míg a bronzérem Pető Béláéknak jutott a Vámpírral. A YSIII-as osztályban a győzelemnek Gergely Lászlóék örülhettek a Solarissal, a második helyezett a Saga (Lakatos András) lett, míg a harmadik díjazott hajó a Kolibri (Marosfai Csaba) volt. A legkitartóbb hajó a Zénó volt, aki a 3 óra 33 percet vitorlázott, de sikeresen teljesítette a távot.

A járványügyi helyzet miatt, fogadás nem, de díjátadó természetesen volt. Gratulálunk minden résztvevőnek, külön elismerés a helyezett csapatoknak.

Szöveg: Dávid Júlia /alelnök, KMPVSE/


Csatolt fájlok:

A hazai vitorlázás is becsatlakozik a nemzetközi E - sportba: Rajtolhatnak a Virtual Regatták Előző

A hazai vitorlázás is becsatlakozik a nemzetközi E - sportba: Rajtolhatnak a Virtual Regatták

Felkerültek a hétvégi Laurel Kupa eredményei Következő

Felkerültek a hétvégi Laurel Kupa eredményei