Siófok  21.9  •  13 kn       

Keszthely  23.9  •  10 kn       

Balatonfüred  21.5  •  12.2 kn       

Balatonboglár  21.9  •  13 kn       

Orfű  23  •  13 kn       

Velencei-tó  20.4  •  9.9 kn       

Tiszafüred  21.7  •  12.3 kn       

Mályi-tó  17.9  •  3.3 kn       

2024. április 15., hétfő

Befejeztük … legalábbis idénre!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A X. El-Yacht Dér Kupa volt idén is a Balaton utolsó nagyhajós regattája, melyet évek óta a Balatonfői Yacht Clubban rendeznek a keleti medence vitorlázóinak legnagyobb örömére.

Befejeztük … legalábbis idénre!

November 5-én szombaton 86 hajó sorakozott fel a kenesei rajtvonal mögött, hogy a megszokott versenypályát teljesítse. A viharos déli széllel riogató előrejelzés csupán hangulatkeltés maradt. Mérsékelt, inkább gyenge szélviszonyok között minden hajó teljesítette a BFYC – Aliga – KMP – BFYC pályajelekkel kitűzött távot.

Természetesen az elmaradhatatlan modellvitorlás verseny is színesítette az évadbúcsúztatót. Az MM hajóosztály versenyzői 11 futamot abszolváltak. Persze nem csak az MM verseny volt elmaradhatatlan, nagy érdeklődés kísérte Gyöngyösi Cecília intenzíven bővülő kiállításának képeit is.

Idén már négy hajóosztályt díjaztak külön a szervezők, közülük a NAU 370 és a Folkeboat osztálynak ranglistaversenye volt a Dér Kupa.

A nagyhajós verseny legfiatalabb résztvevője, a Musto különdíját vehette át a rendezőktől, míg valamennyi díjazott egység egy Zefír márkájú mentőmellénnyel gazdagodott a mentomellenyek.hu jóvoltából. A célvonalon első három hajóként áthaladó egység a Pappas Auto díjait nyerte.

A versenyzőket a regatta tradicionális szponzora, az El-Yacht és a rendező Compass látta vendégül a BFYC közreműködésével, a Balaton utolsó regatta hétvégéjén.

Jövőre 11. Dér Kupa! Mindenkit várunk szeretettel!

Eredmények: http://compassmagazin.hu/hazai/x-el-yacht-der-kupa-eredmenyek-3143/

Modellvitorlás eredmények: http://compassmagazin.hu/hazai/micro-magic-der-kupa-eredmenyek-3145/

Folyamatosan bővülő galéria: http://compassmagazin.hu/galeria/

Micro Magic Dér Kupa eredmények Előző

Micro Magic Dér Kupa eredmények

Gyenge szél és hideg a Trafik Kupán Következő

Gyenge szél és hideg a Trafik Kupán