Siófok  -2.3  •  3.3 kn       

Keszthely  -6.1  •  2 kn       

Balatonfüred  -2.6  •  3.5 kn       

Balatonboglár  -2.3  •  4.3 kn       

Orfű  -4  •  5 kn       

Velencei-tó  -2.4  •  3.9 kn       

Tiszafüred  -2.9  •  4.8 kn       

Mályi-tó  -2.1  •  1.5 kn       

2023. február 09., csütörtök

A Nyári Mikulás nyerte a Dragonosok Németh István Emlékversenyét

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az idei évben – 13. alkalommal – a Balatonfüredi Yacht Club által megrendezésre kerülő Németh István Emlékversenyen 7 Dragon mérte össze tudását.

A Nyári Mikulás nyerte a Dragonosok Németh István Emlékversenyét

A hagyományt ápolva, a résztvevők az egyesület híres dragonosa, Németh István munkássága és eredményei előtt tisztelegtek.

A regatta első napján a 10:30-kor rajtolt hajókat gyenge keleti szél fogadta, amely a második futam végére felszívódott. A Böröcz Bence vezette versenyrendezőség az első két sikeres futamot követően a bizonytalan körülmények miatt, kétszeri pályamódosítást eszközölve, a harmadik futamot már kicsit erősebb, délkeleties szélben tudta megrendezni. Partra érkezést követően a versenyzőket paprikás krumpli várta a BYC féltető alatt.

Vasárnap reggel bíztató keletiben rajtolt a 7 fős mezőny, azonban a leálló szél miatt az első szakasz felénél érvényteleníteni kellett a futamot. A vízi- majd parti halasztást követően dél körül döntött úgy a Versenyrendezőség, hogy újra vízre viszi a versenyzőket az északkeleti 8-10 csomós szélben. A szél nem volt kitartó, először 6-7 majd 4 csomóra csökkent, így az utolsó futamban pályamódosítással csökkentették a második kör hosszát és egy kis frissüléssel sikerült abszolválni a 4. futamot.

Végeredmény 4 futam és 1 kiejtő alapján:
Első helyezett lett négyből három futamgyőzelemmel a Nyári Mikulás (HYC) – Gömbös Lóránd, Horgos Tamás Ferenc és Majthényi Mátyás, akik elnyerték a Németh István Emlékverseny vándordíját is. A dobogó második fokára a Scylla (PK, PK) legénysége állhatott: Szemenyei Csaba, Hónig Kinga, Hónig Miklós, míg a harmadik helyezett a 7ARTS (SVE) hajója lett két fős legénységgel, Tenke Péterrel és Varga Istvánnal a fedélzeten.

A rendezés rendhagyó volt: a rendezők között sok aktív klubtag, valamit a BYC-es Laseres csapat tagjai is segítették a versenyrendezést, ezáltal lehetőséget kapva, hogy a regattát ne csak versenyzői oldalról ismerhessék meg.

A mostani verseny a két év múlva – 2018. május végén – a Balatonfüred előtti vizeken zajló Dragon Európa-bajnokság felkészülési versenyeként került megrendezésre, amelyen a Balatonfüredi Yacht Club nagy hangsúlyt fektetett az osztály előírásainak betartására, a versenyzők megismerésére.

A rendező egyesület, korábbi sikeres nemzetközi versenyeinek mintájára, az osztállyal együttműködve célzott felkészülési programot hirdetett, ezért jövőre is hasonló időpontban tervezik lebonyolítani a Németh István Emlékversenyt, amelyen az ideiénél jóval több Dragon részvételét várják.

A Balatonfüredi Yacht Club következő szintén hagyományőrző versenye: Horváth Boldizsár Emlékverseny – 2016.07.09.

Végeredmény

Orvos Kupa eredmények Előző

Orvos Kupa eredmények

420-as Osztrák Bajnokság 22 osztrák és 14 magyar hajóval Következő

420-as Osztrák Bajnokság 22 osztrák és 14 magyar hajóval