Siófok  7.2  •  12.9 kn       

Keszthely  6.9  •  11 kn       

Balatonfüred  6.9  •  10.4 kn       

Balatonboglár  6.8  •  13.2 kn       

Orfű  •  8 kn       

Velencei-tó  6.5  •  11.8 kn       

Tiszafüred  7.3  •  0.9 kn       

Mályi-tó  6.8  •  0.2 kn       

2024. április 18., csütörtök

Szóló előtt négykezes

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Idén is Go West! Kupa. Tavaly rendeztük meg először a Go West! Kupát, amelynek az ötlete eredetileg a Keszthely-Kenese Szóló versenyzőitől származik.

Szóló előtt négykezes

A Szóló rajtjához ugyanis sokkal érdekesebb és izgalmasabb egy szervezett verseny keretein belül levitorlázni, mint magányosan „leszállítani” a hajót. A rajt ennek megfelelően a Tihany Rév vonalától keletre (a THE vitorláskikötő előtt), a befutó pedig a keszthelyi Phoenix Marina előtti vízterületen lesz.

A Go West! Kupa négykezes verseny, tehát  kétfős egységek indulhatnak. Így garantáltan marad még erejük a szólóvitorlázóknak a másnapi igen emberpróbáló menetre. Szintén a másnapi megmérettetés miatt a Go West! rajtja a szokásosnál korábban lesz, reggel 8.00-kor. Így biztosítható, hogy még gyenge szél esetén is időben leérnek a hajók, és a skippereknek lesz elég idejük pihenni, felkészülni.

A versenyzők biztonsága érdekében a szervezők előírják minden nevezett egység számára a verseny időpontjában érvényes Balatonhelp előfizetést (www.balatonhelp.hu), amely az elmúlt években a szóló versenyzés kötelező kelléke volt. A verseny élő közvetítését a Snewisport LIVE tracking biztosítja.

A verseny rangját emeli, hogy ez lesz az idén debütáló 8M Open Grand Prix második futama. A verseny két kategória számára nyitott – ezek megegyeznek a Keszthely-Kenese Szóló kategóriáival, azaz 8 méteres és 10 méteres nyitott kategóriában lehet indulni.

A 8M Open GP kategória első versenye a Tolnay Kálmán emlékverseny volt, amit a Varga Lajos-Scharf Máté kettős a Nelson Flottalízing nevű Flaar 26RR hajóval nyert meg Hajdú Balázs és Hajdú Gergő előtt, akik a Narvál nevű P26-ossal versenyeztek. A harmadik helyre Fazekas László és Benedict András ért be a Kolibri nevű Flaar 26-ossal. A versenysorozat következő – a Go West! Kupát követő állomásai az alábbiak: Keszthely-Kenese Szóló, Kékszalag, Novofer-Kereked Négykezes Kupa, egy éjszakai Keleti-medence kör, és a TBS Nagydíj. A 8M Open GP értékelésében a TBS Nagydíj a legnagyobb súlyú, amit a Keszthely-Kenese Szóló követ 0,6-os szorzóval. Az összes többi verseny, illetve az éjszakai edzés 0,4-es szorzót kapott.  Befutási sorrendben 20-tól egyesével csökkenő pontot kapnak a befutók, amely pontszámok alapján az év végére alakul ki az éves ranglista.

A Go West! Kupa versenyrendezője Varga Bálint, szervezője a Flaar Kft., akiknek a munkáját és a versenyt a Magyar Suzuki Zrt. támogatja. A verseny kiírása a http://flaar.eu/index.php/magyar/esemenyek/go-west-kupa-2016.06.10./ oldalon érhető el, az előnevezéseket pedig a weboldalunkon, vagy a balint.varga@flaar.eu e-mail címen várjuk!

Bock Pince az Orvos Kupa főtámogatói között! Előző

Bock Pince az Orvos Kupa főtámogatói között!

Hatszáz résztvevőt, minden eddiginél több külföldit várnak Balatonfüredre Következő

Hatszáz résztvevőt, minden eddiginél több külföldit várnak Balatonfüredre