Siófok  33.5  •  4.2 kn       

Keszthely  29.9  •  5 kn       

Balatonfüred  33  •  2.5 kn       

Balatonboglár  30.1  •  5.8 kn       

Orfű  32  •  7 kn       

Velencei-tó  34  •  5.8 kn       

Tiszafüred  32  •  10.5 kn       

Mályi-tó  29.6  •  10.2 kn       

2024. július 19., péntek

Beszámoló a fonyódi Schuller Kupáról

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Fonyódi Vitorlás Egyesület és a Fonyódi Kormoránok társszervezésében került megrendezésre az idei Schuller Kupa ...

Beszámoló a fonyódi Schuller Kupáról

... amely a hagyományos májusi - YS I-III és összevont jolle osztályok részére rendezett – túraversenyen túl magába foglalta a 11m OD osztály ranglista pályaversenyét is.

Szombat reggel kiváló élénk É-i szél várta a nevezett 33 egységet, amikor kihajóztak a Fonyód előtti vízterületre, majd pontban 10 h-kor elrajtolt a mezőny. A túraverseny 1. bójája Badacsony alatt helyezkedett el, amit kreuzban pillanatok alatt elértek a versenyzők, ezután Ábrahámhegy felé vették az irányt. Ekkor fokozatosan gyengülni kezdett a szél, mindenki készítette a spinakkereket, várva az Ábrahámhegy-Boglár szakaszt. Itt viszont megtréfálta a mezőny nagy részét az időjárás, mivel az É-i szél teljesen leállt, a kialakult lavórba pedig előszőr Ny-i, később DNY-i szellő kezdett leterjedni. A boglári bója után így Fonyód felé egy hosszú kreuz szakaszt kellett teljesíteni. Hosszút, mert a szélben nagy lyukak voltak, amibe szinte mindenki beragadt hosszabb-rövidebb időre.

A 11 méteresek is ennek estek áldozatul, ugyanis egy jó futamot lebonyolítottak a kifújt É-i szélben, de ezután a forgolódó szellőben már nem sikerült pályát tűzni nekik.

A program a parton korai vacsorával folytatódott, amit a csodás fekvésű Gyöngyhalász Étterem biztosított számunkra. Itt kitűnő kétfogásos vacsorát kaptunk, kifogástalan kiszolgálással, elegánsan szervírozva. A díjkiosztót igazán vidám hangulatban várták a csapatok, ahol a dobogós helyezettek díjaik mellé Somlai borokat kaptak. A díjkiosztó vége volt az éjszakába nyúló borozgatós beszélgetés kezdete…

Augusztus 20-án Sorompó Regatta!

Gyertek, jó lesz!!

Üdvözlettel:

a szervezők

Eredmények: http://compassmagazin.hu/esemenynaptar/verseny/schuller-kupa-675/

Hatszáz résztvevőt, minden eddiginél több külföldit várnak Balatonfüredre Előző

Hatszáz résztvevőt, minden eddiginél több külföldit várnak Balatonfüredre

Mélyvízbe dobták a 74nullanulla szárazföldi patkányait Következő

Mélyvízbe dobták a 74nullanulla szárazföldi patkányait