Siófok  17.7  •  17.9 kn       

Keszthely  18.9  •  16 kn       

Balatonfüred  17.4  •  18.2 kn       

Balatonboglár  17.7  •  18.6 kn       

Orfű  17  •  9 kn       

Velencei-tó  16.8  •  17.8 kn       

Tiszafüred  17.2  •  11.3 kn       

Mályi-tó  18.8  •  10.3 kn       

2024. március 29., péntek

Groupama-Granini J/24 és Melges24 Nyílt Magyar Országos Bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Balatonfüredi Yacht Club és az MVM SE szoros együttműködése ismét egy jól működő, jó hangulatú versenyben mutatkozott meg. Több, mint 120 versenyző vett részt szeptember utolsó hétvégéjén a magyar bajnokságon.

Groupama-Granini J/24 és Melges24 Nyílt Magyar Országos Bajnokság

A szervezők és a rendezők mindent megtettek a résztvevők jó kedvéért, hiszen a sport mellett minden napra jutott egy kis szórakozás is. Csütörtökön 15-20 csomós szélben száguldhattak hajóikkal a versenyzők, szerencséjükre az első napon még ragyogó napsütésben. Később nem voltak ennyire kegyesek az égiek, pénteken a versenyrendezőség nem tudott futamot rendezni az erős szél miatt. A társaság így sem csüggedt, az első napi kellemes hangulatú vacsora után pénteken a Koczor Pince látta vendégül az időjárás miatt aznap keveset foglalkoztatott csapatot. Szombaton az első naphoz hasonlóan 3 futam keretein belül bizonyíthattak a versenyzők, de a hajóosztályok első helyén nem történt változás, továbbra is az FGF Sailing Team (Melges24) és a Zulu2 (J/24) vezette a sort. Az utolsó napra való rákészülés szombat este a Kredenc Borbisztróban folytatódott, ahol finom borok kortyolgatása közben ízlelgethették az addig történteket és a vasárnapi esélyeket a csapatok. A verseny utolsó reggelén az elmúlt napok szélerejéhez képest meglepő módon szinte teljesen leálló szél fogadta a kormányosokat és legénységüket Balatonfüreden. A versenyrendezőség azonban mindent megtettek, hogy a gyakran csak 5 csomót elérő, forgolódó szélben el tudják engedni a mezőnyt. Végül 1 érvényes futam lett a mérlege a vasárnapnak, mely a végeredményt is befolyásolta. Rauschenberger Miklós és csapata megrázták magukat a szombati borulásuk után és a Jukebox végül a dobogó tetejére repítette őket. Második helyen az egész hétvégén kiváló teljesítményt nyújtó és az utolsó napig vezető Zulu2 végzett, a harmadik helyet pedig a Django zsebelte be. Melges24-ben az FGF Sailing Team Bakóczy Róbert kormányzásával nem talált legyőzőre a hétvége folyamán. A Strange Brew legénysége a dobogó második fokára küzdötte magát, a bronzérmek a Seven-Five-Nine vitorlázóinak nyakába kerültek.

A J24 és a Melges24 májusi Flottabajnoksága és az elmúlt hétvége Országos Bajnoksága nemcsak keretbe foglalta Clubunkban a 2015-ös vitorlázó szezont, de iskolapéldájává vált annak, hogy két osztály és két egyesület szoros együttműködése milyen kiváló versenyeket és baráti hangulatú eseményeket eredményez. Folytatás a téli szünet után újra Balatonfüreden.

Végeredmény

(Forrás: BYC, fotó: Szántó Áron)

Balatoni Hét: Hat futamból végeredmény Előző

Balatoni Hét: Hat futamból végeredmény

Olimpiai osztályok: hat futamból végeredmény Következő

Olimpiai osztályok: hat futamból végeredmény