Siófok  11.6  •  4.7 kn       

Keszthely  6.9  •  2 kn       

Balatonfüred  11.3  •  3.9 kn       

Balatonboglár  11.6  •  6.4 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  6.6  •  3.6 kn       

Tiszafüred  8.2  •  9.4 kn       

Mályi-tó  5.6  •  7.8 kn       

2024. március 29., péntek

Vitorlázópalánta-upgrade: hogyan lesz a táborozóból versenyző?

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Már az MVSZ is támogatja az oktatóhajókkal rendezett Laser Pico és RS Feva flottabajnokságot.

Vitorlázópalánta-upgrade: hogyan lesz a táborozóból versenyző?

Második alkalommal kerül sor a vitorlázást kóstolgató gyerekek legnépszerűbb oktatóhajóival, a Laser Picóval és az RS Fevákkal rendezett flottabajnokságra. A versenynek ezúttal a TVSK alsóörsi telepe ad otthont, s hogy a „táboros” szabadidő-vitorlázó gyerekek és az igazolt ifjúsági versenyzők közti „hiányzó láncszem” a sportág szakmai vezetői számára is fontos, jól mutatja, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség is támogatja a rendezvényt, amelynek megnyitóján a tervek szerint Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár is részt vesz majd.

„Sok gyereknek tetszik meg egy-két nyári tábor erejéig a vitorlázás, ám a nagy ugrást, azt, hogy egy egyesület igazolt versenyzői legyenek, nem merik vállalni. Ezért indítottuk útjára idén a Vitorlás Suli programot, amely az akkreditált vitorlásiskolák számára szakmai és marketing segítséget jelent, azzal a nem titkolt céllal, hogy a legjobbakat megnyerjük sportágunk számára” – magyarázza a rendezvény létjogosultságát Holczhauser András, az MVSz főtitkára.

Maga a verseny augusztus 14-16. között zajlik majd, sok játékos és oktató jellegű programmal. A péntektől vasárnapig tartó hétvége lényege, hogy a vitorlás versenyszabályok szerint megrendezett pályafutamokon mérhetik össze erejüket azok, akik már az alapokat ismerik.       Péntek este minősített versenybírók ismertetik meg a gyerekekkel a versenyszabályok alapjait. A programban persze közös főzés, zsíroskenyér-party és foci- meg röplapdameccsek is szerepelnek. Mindezt elsősorban a szervezők önzetlen munkája és a támogatók tették lehetővé, akik ezért mindenképpen említést érdemelnek. A Magyar Vitorlás Szövetség mellett a rendezvényt segíti az RS Sailing, a Café Ponyvaregény, a Piper’s és a Live PR.

„A Laser Pico mellett első alkalommal rendezünk versenyt az RS Feva hajóosztályban, amely kiváló lehetőséget biztosít a csapatban történő vitorlázás alapjainak elsajátítására, s Európa-szerte az egyik legnépszerűbb és leggyorsabban fejlődő utánpótlás-hajó” – árulja el Náray Richárd, a verseny főszervezője és az egész rendezvény motorja, a Vitorlás Gyermekekért Egyesület elnöke.

Az előzetes jelentkezések alapján 35-40 hajóra lehet számítani, a tavalyi 24 induló egységgel szemben. Tavaly elsősorban a vitorlás iskolák hozták el legjobb „egynyári” tanítványaikat, idén ehhez a körhöz már patinás klubok, többek közt a BYC és a VVSI is csatlakozott. Ily módon akár 80 kis vitorlázó is részt vehet a versenyen, akik közül néhányan biztosan egész életükre elkötelezik magukat a vitorlázás mellett.

Beszédes József Emlékverseny beszámoló Előző

Beszédes József Emlékverseny beszámoló

Emelkedett a vízi tragédiák száma a Balatonon Következő

Emelkedett a vízi tragédiák száma a Balatonon