Siófok  7.7  •  13.5 kn       

Keszthely  6.9  •  10 kn       

Balatonfüred  7.4  •  13 kn       

Balatonboglár  7.3  •  16 kn       

Orfű  11  •  12 kn       

Velencei-tó  8.1  •  13 kn       

Tiszafüred  10.3  •  14.1 kn       

Mályi-tó  10.1  •  10.1 kn       

2024. április 23., kedd

37 Masters 470-es csapat Tihanyban

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Két nap, hat futam – a 470 Masters World Cup eddigi mérlege. Az élen a Czégai Péter – Kutassy László páros áll, őket követi minössze egy ponttal lemaradva a svájci Frederick Huck – Gabriele Conrad páros.

37 Masters 470-es csapat Tihanyban

A harmadik helyen ismét magyar versenyzőknek örülhetünk, Czetl Gábor – Mihály Ádám  esélyes egyelőre a bronzéremre.

A Masters Cup előversenyén az Olympic Reggatán már jónéhány 470-es masters páros elindult, ott három nap alatt 8 futamot teljesítettek, a verseny magyar győzelemmel zárult,  Huber Péter Lél – Kiska László György nyert.

A vasárnap esti megnyitó után hétfő reggel 10-kor rajthoz állt a kilenc országból 37 indulót számláló 470-es masters mezőny.  A verseny rendezői áttették a pályát a félsziget nyugati oldalára, ami jó döntésnek bizonyult: mindhárom futam egyenletes, szép 8-10 csomós, kifújt ÉK-i szélben zajlott. Már első nap után megmutatkozott Czégaiék előnye, két futamot is nyertek. Ekkor második helyen még a Dr. Bödör Gergely – Zsembery Kinga páros állt.

Kedden a svájci csapat remekelt, két futamgyőzelemmel és egy második helyezéssel egy pontra közelítették meg Czégaiékat. Ekkor szinte lemásoltuk az első napi futamokat, a szél iránya és a pálya helye csaknem ugyanaz maradt, és a szél is nagyon lassacskán gyengült a három futam végére.  Fél kettőkor zártuk a futamokat, nem sokkal utána kitört a nyári tükörvizes kánikula.

Fotó: Szekeres László

Rekordlétszám a Füred Kupa ODT-n! Előző

Rekordlétszám a Füred Kupa ODT-n!

Pár nap múlva rajtol az MVM Optimist Csapatbajnokság Következő

Pár nap múlva rajtol az MVM Optimist Csapatbajnokság