Siófok  6.6  •  10.7 kn       

Keszthely  4.9  •  6 kn       

Balatonfüred  6.3  •  10.4 kn       

Balatonboglár  6.2  •  12.4 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  4.9  •  11.7 kn       

Tiszafüred  •  2.6 kn       

Mályi-tó  6.2  •  1.8 kn       

2024. április 19., péntek

Kalóz bajnokság Csopakon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az idei Kalóz bajnokságot a Kereked VE rendezi Csopakon július 25-30. között. Kiváló versenyre van kilátás a fokozatosan újra erősödő Kalóz osztályban.

Kalóz bajnokság Csopakon

Ismeretlen tényezőként csak a Balaton tréfálhatja ameg a rendezvényt, a minőségre garancia a rendezőség.

A bajnokság fő szervezője Toronyi András, a versenyrendezőséget pedig Sipos Péter vezeti. Mellettük a versenybíróság elnöke legújabb nemzetközi versenybírónk Beliczay "Bőrtok" Márton. 

Toronyi Andrást csak az nem ismeri, aki ma lát először nagyobb összefüggő vízterületet, és mindenki tudja, hogy ha ő szervez valamit, ott kő kövön nem marad, hanem abból épül valami.

Sipos Péter, bár erről statisztikai kimutatás nincs, de tapasztalatból biztosan állítható a jó szél per megrendezett futam mutatóban éllovas a magyar versenyrendezők között. Esetében a maximálisan lehetséges futamszámra számíthatunk, akár némi késő délutáni vizenléttel.

Beliczay Marci pedig London előtt még olimpiára válogatózott, mostanában a tengeren villog, charterhajós csapat vezetésétől a Wild Joe mancsaftolásig, és mindeközben felzárkózik Böröcz Bence mellé a nemzetközi versenybíráskodásban, így ne szkanderozzon senki vele, hogy az ott belső hely volt-e vagy sem.

A verseny 12 futamos lesz, tíz megrendezett futam esetén már két kiesővel. A bajnoki futamok 26-án kezdődnek, de a felmérés napján felvezető, kedvcsináló jelleggel egy vegyespáros versenyre is sor kerül.

Vagyis, ahogy azt magyarórán tanultuk kiskorunkban, meglesz szépen a bevezetés, a tárgyalás (nem óvástárgyalás, vagy csak kevés, inkább a futamokra gondolok), és a befejezés a várhatóan boldog és hangulatos díjkiosztóval. Mindeközben a rendezők, a Kereked VK és remélhetően a Balaton is erősen törekszik majd arra, hogy az elmaradhatatlanul fontos katarzis ne csak a győzteseké legyen, hanem a legpechesebbek és a kiszolgálhatatlanul örök elégedetlenek kivételével mindenkié!

Ja, olyan nincs is a kalózosok között igaz?

Versenykiírás és a meghívó a vegyes páros Kupa Kalóz viadalra letőlthető a mellékletből. 

Letöltés:
Kalóz bajnokság 2015.pdf
Kalóz vegyes 2015.pdf

Kékszalag - ez egy igazán remek játék Előző

Kékszalag - ez egy igazán remek játék

Idén újra Balaton Típusú Hajók Találkozója és Versenye a Hajógyári Kikötőben! Következő

Idén újra Balaton Típusú Hajók Találkozója és Versenye a Hajógyári Kikötőben!