Siófok  12.7  •  15.6 kn       

Keszthely  14.9  •  12 kn       

Balatonfüred  12.4  •  13.3 kn       

Balatonboglár  12.7  •  17 kn       

Orfű  17  •  10 kn       

Velencei-tó  15.5  •  16.8 kn       

Tiszafüred  17.2  •  12.9 kn       

Mályi-tó  15.5  •  11.8 kn       

2024. március 28., csütörtök

Földvárról, Assoval jöttek a Dér Kupáért

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A VIII. El Yacht Dér Kupa, a Balaton novemberi szezonzáró nagyhajós versenye az orvosoknak sikerült a legjobban. A versenyt dr. Kovács János Balázs és csapata nyerte egy Assoval, megelőzve dr. Bognár Lászlót és NAU 370-nel versenyző egységét.

Földvárról, Assoval jöttek a Dér Kupáért

A Picabo és a BrainStorm árnyékában, a jogászok számára dr. Hajdú Balázs ügyvéd jelentette a vigaszt, aki a rajtot kicsit lekésve, gyönyörű új, Narvál nevű 26 lábas karbon hajójával megszerezte a verseny negyedik helyezését. A két orvos irányította csapat mellé a dobogóra egy 11mOD hajó az Obsession legénysége állhatott fel meglepve számos esélyesebb és gyorsabb hajót.

A VIII. El Yacht Dér Kupán 82 hajó vett részt és 59 hajónak sikerült limitidőn belül teljesítenie a Balatonakarattya, Balatonvilágos, Balatonakarattya, Balatonkenese, Balatonakarattya pályajelek között kitűzött pályát. Az idei regattának különösen csengő mottója lett a „Dér Kupa ködben”, hiszen a 11 órakor elhangzó rajtjelzés időpontjában a látótávolság nem haladta meg a száz métert. Navigációs eszköz nélkül lehetetlen volt eltalálni a Club Aliga felé tartó irányt. A köd Kenese irányából, a déli órákat követően kezdett felszakadozni, misztikus látvány volt az Aliga felől a BFYC előtti kapuhoz érkező hajók ködből való felbukkanása. Sokan kóvályogtak a ködben, amit a pálya közepén elhelyezett kapuból lehetett igazán jól látni. A kapuhoz, a legfurcsább irányokból érkeztek hajók a part és a víz felől egyaránt. A kapun áthaladva kicsivel több, mint egy kilométerre volt a kenesei fordítóbója ahonnan a kapu meghosszabbításában kitűzött célvonalon áthaladva kellett befutni.

A yardstick I/1 osztályban nyert a BrainStorm nevű NAU 370-es megelőzve a Narvál nevű Pauger 26-ost és a harmadik helyre rangsorolt Balatonföldvárról érkező Asso-t, a Picabo-t. A yardstick I/2 osztályban a one design hajók vitték a prímet. Czap Zoltán és csapata nyert egy 11mOD hajóval az Obsession-nel maga mögé utasítva két Melges 24-es egységet. Másodikként állhatott dobogóra Csoltó Ákos a Ponente kormányosa, míg a bronzérmes az Ábrahámhegyről érkező Márta Máriát kormányzó Matlaszkovszky Miklós lett.

Yardstick II-ben két 25-ös jolle közé ékelődött be egy Sudár Regatta. Tönkő Gábor nyert az Orionnal megelőzve a Pál Gaszton, Báti Péter, Sudár Regatta összetételű csapatot és egy klasszikus 25-öst a Fabatkát. Yardstick III-ban Makkos Gábor nyert a Folkeboat osztály legújabb tagjával, megelőzve a Flamencot kormányzó Csorba Gábort. Ebben az osztályban csupán két hajó futott be szintidőn belül. A verseny érdekessége volt, hogy a Szentiványi Imre kormányozta Almira 14 óra 59 perc 59 másodperckor érte el a célvonalat, így ők voltak az utolsó időben befutott hajó.

Az Elan 310 osztályt a Pyxis nyerte Novák Csaba kormányzásával, megelőzve a Szemenyei Csaba irányította Reverto-t. Az osztály többi tagja szintidőn kívül ért vissza a célterületre. A NAU 370 osztályban BrainStorm, Magnum, Evolution sorrendben futottak be a hajók. A Nautic flotta sorrendje Menta, Bettus, Cosinus volt.

Eredmények
Képek
 

A Balatonon rendezhetjük a 2018. évi vitorlás Dragon EB-t Előző

A Balatonon rendezhetjük a 2018. évi vitorlás Dragon EB-t

Elhunyt Jordán Gábor Következő

Elhunyt Jordán Gábor