Siófok  7.5  •  4.1 kn       

Keszthely  5.9  •  5 kn       

Balatonfüred  7.1  •  3.5 kn       

Balatonboglár  6.1  •  4.9 kn       

Orfű  •  0 kn       

Velencei-tó  5.5  •  5.6 kn       

Tiszafüred  8.2  •  9.4 kn       

Mályi-tó  5.6  •  7.8 kn       

2024. március 29., péntek

Idén újra Lelle látja vendégül a Közmű Kupa mezőnyét

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A korábbi évek tradícióinak megfelelően a szeptemberi regatta dömping idén sem kezdődhet meg a Balaton egyik legnépszerűbb és legjelentősebb szakmai regattája, a Közmű és Épületgépész Kupa nélkül.

Idén újra Lelle látja vendégül a Közmű Kupa mezőnyét

Az idén kilenc esztendős regatta három év után tér vissza a nyugati medencébe, a balatonlellei BL Bavaria Apartments & Yachtclubba 2014. szeptember 5 és 7 között.

Mondhatni, hogy a verseny „hazatért”, hiszen a 2006-ban alapított regattát idén immáron ötödik alkalommal fogadja Balatonlelle. A közmű és épületgépész szektor balatoni társasági eseménye és regattája idén „régi-új” kiemelt támogatókkal is várja a mezőnyt, két éves kihagyás után az idei esztendőben is az ACO és a FGF állt a rendezvény mögé névadóként.

„Az ACO Magyarország szinte a kezdetektől fogva elkötelezett támogatója rendezvénynek, amely az egyik legfontosabb iparági találkozó. A háromnapos hétvége kiváló alkalmat kínál kapcsolatépítésre és ápolásra egyaránt, mindemellett kellemes kikapcsolódást is nyújt a jelenlévőknek” – mondta Temesfői Zénó, az ACO ügyvezetője és a verseny védnöke.

Hasonló véleményen van Rozsnyay Kálmán is, az FGF Bt üzletvezetője, és a verseny megálmodója: „Cégünk vezetőségéből többen is aktívan és rendszeresen vitorlázunk, így kilenc évvel ezelőtt nem volt kérdés, hogy melyik sportág irányába nyissunk támogatóként. A Közmű Kupa ugyanakkor remek lehetőségnek is tűnt, hogy a szektor képviselőit pár napra összehívjuk egy kötetlen hangulatú programra a Balaton partján, amit a vitorlázás tesz még izgalmasabbá. Számomra külön öröm, hogy a baráti beszélgetés során elindult gondolat mára hagyománnyá vált és kilencedik éve kerülhet megrendezésre ez a verseny.”

2010-ben csatlakozott a Közmű Kupához szakmai partnerként a Magyar Épületgépészek Szövetsége, kibővítve a versenyben érdekelt szektorok körét. Az azóta eltelt időszakban évről-évre egyre több épületgépész csapat állt rajthoz, a növekvő tendencia az előzetes jelentkezések alapján várhatóan idén sem torpan majd meg.

A verseny részletes kiírása elérhető a kozmukupa.hu webcímen, ahol lehetőség van online előnevezés leadására is.

Regina bajnokság nagy mezőnnyel Előző

Regina bajnokság nagy mezőnnyel

A Nacra katamarán az Equilor Alkotmány Kupa győztese Következő

A Nacra katamarán az Equilor Alkotmány Kupa győztese