Siófok  9.4  •  2.3 kn       

Keszthely  6.9  •  0 kn       

Balatonfüred  9.1  •  3.5 kn       

Balatonboglár  8.9  •  3 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  8.5  •  3.1 kn       

Tiszafüred  8.6  •  1.8 kn       

Mályi-tó  7.3  •  1.5 kn       

2024. április 26., péntek

Regina bajnokság nagy mezőnnyel

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Kifejezetten kedvezőtlen időjárási viszonyok közepette rendezték meg a Regina osztály idei országos bajnokságát Alsóörsön augusztus 8-11 között a TVSK szervezésében.

Regina bajnokság nagy mezőnnyel

A versenyre 17 hajó nevezett, a létszám  - a korábban lebonyolított OB-k tükrében különösen -  tekintélyesnek mondható. A versenykiírás kilenc futam teljesítését célozta, ám a meteorológiai viszonyok, a gyenge változó irányú szelek sokáig, még a minimálisan szükséges négy futam megrendezését is kétségessé tették. A tartaléknapot  is ki kellett használni ahhoz, hogy végül hat futam után hirdethessenek bajnokot.

Meglepetés nem született: az osztályt évek óta uraló Amitie azaz Holzhauser András és csapata, hat egyértelmű futamgyőzelmet aratva biztosan szerezte meg az első helyet.

A helyezésekért viszont nagy küzdelem folyt a Szindbád (kormányos Szabó Gábor) és a Szirákó (kormányos Jakab László) között. Végül az utóbbi végzett a második helyen míg harmadik a Szindbád lett.

A jó hangulatú versenyen sokadszorra igazolódott, hogy a Regina osztály változatlanul életképes szelete a hazai nagyhajós mezőnynek, mert a jól ismert csapatokon túl néhány új egység is megjelent a versenypályán, ami kedvező fejlemény az osztály jövője szempontjából.

A verseny után több kormányos jelezte, hogy szeretnék, ha a jövőben más időpontban rendeznék meg a versenyt, olyankor, amikor több az esély jobb szélviszonyokra.

Eredmények

d.d.i.

46 hajós verseny Fonyódon Előző

46 hajós verseny Fonyódon

Idén újra Lelle látja vendégül a Közmű Kupa mezőnyét Következő

Idén újra Lelle látja vendégül a Közmű Kupa mezőnyét