Siófok  11.6  •  4.7 kn       

Keszthely  6.9  •  2 kn       

Balatonfüred  11.3  •  3.9 kn       

Balatonboglár  11.6  •  6.4 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  6.6  •  3.6 kn       

Tiszafüred  8.2  •  9.4 kn       

Mályi-tó  5.6  •  7.8 kn       

2024. március 29., péntek

46 hajós verseny Fonyódon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

46 hajó, 3 futam és remek idő jellemezte a hétvégi összevont fonyódi regattát. A Fonyódi Vitorlás Egyesület és a TVSK-Port Lacaj vonta össze a Joker-Termoplusz Kupát és a Pálos István Emlékversenyt.

46 hajós verseny Fonyódon

A két pálya és egy túrafutamra kiírt versenyt kiváló vitorlázóidőben rendezték.

Közvetlenül a nagyhajós bajnokságok után 46 hajós versenyt összehozni Fonyódon, az több mint siker. Le a kalappal a szervezők előtt. Reménykedjünk, hogy ez csak a kezdet, Fonyód is igazi versenybázissá válik a jövőben.

A yardstick osztályok, a 15-ös és a 25-ös túrajolle részére kiírt verseny része az Országos Yardstick Flottabajnokságnak, annak a 7. fordulója.

Szombaton reggel friss délnyugati szél fogadta a versenyzőket, ami kitartott az egész versenynapon. Pályafutammal indult a regatta két külön csoportban rajtoló hajókkal. A második pálya és a harmadik túrafutam ráindítással vette kezdetét, a túrafutamon egyszerre rajtoltak a hajók. Az első pályafutam vízközépről a Port Lacaj irányába lett kitűzve, míg a második a jelentős szélforduló okán a fonyódi hegyet vette célba. A túrafutam Fonyód – Révfülöp – Ábrahámhegy – Fonyód útvonalon folyt.

Yardstick I-ben mind a pálya, mind a túraversenyt Somos Zsolt nyerte a Boleroval, és a második hely is egyhangú eredményt hozott a Czapp Zoltán kormányozta Obsession számára. A pályán Kulcsár Sándor és a 8One volt a harmadik, míg a túrán Lábady Zsolt és a Lábad-X.

Yardstick II-ben a Macska (Nagykovácsy Tibor) remek teljesítményt produkált, megnyerte mindkét pályafutamot és második lett a túrafutamon. A túraversenyt, az Imi Jé (Bodnár Imre) nyerte, ahol a bronzot a Sentosa (Natta Antal ) vitte haza. A Sentosa begyűjtött még egy pálya ezüstöt megelőzve a Penelopét (Papp Gábor).

Ys III-ban a pályán Hablaty (Stankovics Réka), Catullus Maximus (Balázs Gábor) és Pápú (Székely Róbert) sorrend alakult ki, míg a túrán Patience (ifj. Bodó Péter), Concerto (Udvarnok Zoltán), Hablaty végeredmény született.

A jolléknál a Dáridó (Németh Dávid) kiemelkedően versenyzett, nyert a pályán és a túrán is megelőzve a Hobóval versenyző Kenéz Lászlót és az Irdatlant kormányzó Tönkő Pált. A 15-ösöknél mindkétszer a Blue Moon (Vékony László), Credo (Diósi Sándor) sorrend jött létre.

Végeredmény

 Osztály vigyázz, jön az újabb vizsga a Balatonon Előző

Osztály vigyázz, jön az újabb vizsga a Balatonon

Regina bajnokság nagy mezőnnyel Következő

Regina bajnokság nagy mezőnnyel