Siófok  12.7  •  5.2 kn       

Keszthely  11.9  •  4 kn       

Balatonfüred  12.4  •  8.7 kn       

Balatonboglár  12.9  •  4.5 kn       

Orfű  10  •  4 kn       

Velencei-tó  12.8  •  7.4 kn       

Tiszafüred  9.6  •  1.4 kn       

Mályi-tó  10.7  •  6.3 kn       

2024. április 19., péntek

Véget ért a Nagyhajós OB

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ma is nagyon nehéz körülmények között lehetett csak futamot rendezni a Nagyhajós Bajnokságon. Reggel szakadt az eső, de volt szél, később viszont az eső csitulásával a szél is el állt.

Véget ért a Nagyhajós OB

A mezőny sokat várt a vizen, miután végre hatalmas szélfordulók után, némileg stabilizálódott a szél ereje és iránya, és újra lehetett futamot rendezni.

Balatonfüreden a B pályán az összes kiírt futam megrendezésre került, az A pályán 8 futamból hirdettek végeredményt.

Sajnos csak a 11 M OD és az Európa 30-as osztályban volt elegendő számú induló ahhoz, hogy a magyar bajnoki címet kiérdemelhesse a győztes.

Az Európa 30-asok között a kezdetben sorra fuamokat nyerő Zarándokot a verseny végére megszorongatta a Fiskális Sárközy András kormányzásával, de legyőzni végül nem tudta. Bronzérmes a Hadúr, Dr. Takács István csapatalett. Magyar bajnok a Zarándok Király Zsolt kormányzásával. Legénysége: Huszka Róbert, Fabó Péter, Kajner Gyula (tartalék: Puskás Tamás).

A tízhajós 11 M OD osztályban új bajnokot avattak. A védő Obsession, Czap Zoltán kormányzásával sokáig vezetett és ellenállt a támadóknak, de végül Pallay Tiborék (Orka) pontazonossággal, a győztes Eleven pedig három ponttal megelőzték őket. Magyar bajnok az Eleven Rauschenberger Miklós kormányzásával. Legénysége: Kern Pál, Kócza Gábor és Törő György.

A 22-es, 30-as, 40-es Cirkálók, illetve a Scholtz 22-esek és az idén osztállyá vált Elan 310-eseknél nem jött össze a magyar bajnoksághoz szükséges minimális induló létszám. Ezekben az osztályokban a győztesek csapatbajnoki címet kaptak.

Tihanyban az Ötvenes és Hetvenes Cirkálók versenyeztek
A Hetveneseknél az első futamok után Pomucz Tamás csapata vezetett a Capellával, de aztán a Fehéri Gábor által kormányzott Anna vette át az uralmat. Pomuczék azonban a hatodik futam mélypontja (DSQ) visszataláltak a nyerő ösvényre, behúzták az utolsó három futamot, és bajnokok lettek. A bronzérmet az Irokéz csapata érdemelte ki Pajor Zsolt vezetésével.

A magyar bajnok csapat Hetvenes Cirkálóban: Pomucz Tamás, Vőneky Gyula, Hámos Zoltán, Vadászy András, Fazekas József, Pomucz Anna Boglárka, Gallasz Lajos, Dr. Vőneky Ákos, Imrédy Sarolta, Pomucz Máté, Tuboly Zoltán.

Az Ötvenesek újra magyar bajnokságot futó mezőnyében az első két futamot ugyan Fináczy György csapata nyerte a Parti Széllel, de aztán már a Fortuna dominált. Harmadik helyen a vadonat új Indián végzett Süli Andrással a kormánynál. A magyar bajnok Ötvenes Cirkáló osztályban a Fortuna. Kormányosa Kis-Szölgyémi Ferenc, legénysége Dr. Bluszt Kálmán, Keller András, Vezér Károly, Kis-Szölgyémi Soma, Kis-Szölgyémi Luca.

Nagyhajós OB végeredménye
50-es, 70-es cirkáló OB végeredmény

100 izgalmas futam a győzelemig Előző

100 izgalmas futam a győzelemig

Prémium kategóriás élmények fapados árakon Következő

Prémium kategóriás élmények fapados árakon