Siófok  21.1  •  0.4 kn       

Keszthely  16.9  •  0 kn       

Balatonfüred  20.8  •  1.7 kn       

Balatonboglár  21.1  •  2.1 kn       

Orfű  18  •  4 kn       

Velencei-tó  17.8  •  1.8 kn       

Tiszafüred  17.6  •  2.4 kn       

Mályi-tó  17.1  •  1.2 kn       

2024. június 18., kedd

Fifty-fifty győzelem a Horváth Boldizsár Emlékversenyen

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az idei évben 2014. július 06-án, ismét a Kékszalag főpróbájaként került lebonyolításra a Balatonfüredi Yacht Club hagyományos nagyhajós túraversenye, a Groupama Garancia Nagydíj - Horváth Boldizsár Emlékverseny.

Fifty-fifty győzelem a Horváth Boldizsár Emlékversenyen

Mint eddig is, a résztvevők és a rendezők a híres balatonfüredi orvos, Horváth Boldizsár emléke előtt tisztelegtek a Balatonfüred – Paloznak – Tihany – Balatonfüred távon rendezett versennyel.

Az előrejelzések nem kecsegtettek túl sok széllel, azonban az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, és remek vitorlázó időben rajtolt el 10 órakor az 53 hajóból álló mezőny, több, mint 220 vitorlázóval a fedélzeten.

A Böröcz Bence vezette versenyrendezőség nehéz dolgát végül megkönnyítette a rajttól kezdve fújó gyenge délkeleties szél, amelyben a teljes mezőny kényelmesen a limitidőn belül tudta teljesíteni a távot.

Az abszolút győzelmet a Wild Joe VSE szerezte meg Józsa Márton Miklós kormányzásával, Kelemen Tamással, Goszleth Marcellal, D’Albini Andrással, Adorján Csabával, Aklan Andrással, Németh Áronnal, Majthényi Mátyással, Józsa-Kovács Attilával a fedélzeten. A második helyen a rendező klub színeiben induló Team Black Jack csapata végzett, Nagy R. Attila kormányossal, Petheő Tamás, Pénzes Botond, Michaletzky Luca, Dr. Kaáli Nagy Géza, Tisóczky Ferenc legénységgel. A dobogó harmadik fokára a THE-s színeiben induló egység, a Gemini legénysége állhatott fel: kapitány – Litkey Csaba, legénység: Dr. Szilassy László, Szilassy Bendegúz, Litkey Balmaz. 

A többtestűek kategóriájában szintén az abszolút befutási sorrend alakította az eredményt.

A 32 egységet számláló Yardstick I. hajóosztályban első lett a BYC színeiben induló Shadowfax hajója, Bencsik László kormányzásával, (legénység: Kritsabovich Péter, Rauschenberger Miklós, Major Zoltán, Baráth Gábor, Andorka Rafael); második a KMP-VSE hajója az Equilor lett, Detre Szabolcs kormányossal, Szécsényi Bálint, Detre Nándor, Bite Pál, Vas-Kabdebo Ágnes legénységgel, míg a bronz érmet a Detre Zsolt vezette Kicsim nevű hajóra szerezte meg, Solti Árpád, Berecz Tímea, Petrik Márk, Böjte Richárd és Forgács András csapattagokkal.

A Yardstick II. hajóosztályban, 10 hajó közül a győzelmet a Fonyódi Kormoránok VE Sail Vész nevű hajója – Halenár István, Polgár Viktória, Házy Gergely - szerezte meg, második helyen a Túravitorlás Klub színeiben induló Szirákó nevű hajó végzett (Jakab László, Ács József, Csurgó Gábor), míg a dobogó harmadik fokára TVSK-s egység, a Chi – Both Gábor kormányzásával (Both Soma, Both Ambrus) állhatott fel.

Yardstick III. hajóosztályban a Balázs Gábor vezette Catullus Maximus győzött, Balázs Gábor és Pirchala Imre legénységgel. Második a Vámpír hajó lett – Dr. Pető Béla - kormányos, Kéry László, Bóta Béla. A dobogó harmadik fokára Dr. Mikó Dénes kormányozta Süvölvény legénysége állhatott fel – Dr. Mikó Sándor, Mikó András, Mikó Sándor. 

A BYC felújított hangárja ismét kiváló helyszínnek bizonyult a díjkiosztó lebonyolítására, ahol a díjazottak az Uni-Trade Kft. által gyártott díjakat vehették át.

A verseny névadó szponzora idén is a Groupama Garancia Biztosító volt, aki évek óta a Balatonfüredi Yacht Club kiemelt támogatója.

Köszönjük a részvételt, találkozzunk jövőre ugyanitt!

BYC rendezőség

Abszolút befutó
Osztályonkénti végeredmény

Úszót és vitorlázókat mentettek a Balatonból Előző

Úszót és vitorlázókat mentettek a Balatonból

Az előadás nagyszerű lesz! Következő

Az előadás nagyszerű lesz!