Siófok  21.1  •  3.2 kn       

Keszthely  18.9  •  4 kn       

Balatonfüred  20.8  •  2.9 kn       

Balatonboglár  21.1  •  3.1 kn       

Orfű  20  •  5 kn       

Velencei-tó  21.7  •  3.7 kn       

Tiszafüred  21.7  •  2 kn       

Mályi-tó  24  •  2.7 kn       

2024. július 21., vasárnap

Keszthely-Kenese Szóló

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Fa Nándor nem csak azzal írt történelmet a hazai vitorlássport történetében, hogy olyan versenyek sikeres résztvevője volt, ami emberfeletti teljesítményt igényeltek, hanem ezt a fajta szellemiséget és versenyzést meghonosította itthon is.

Keszthely-Kenese Szóló

Elsőként a 2001-ben hívta életre az Egyszemélyes Balatonkerülő versenyt a TBS Nagydíjat, majd 2006-ban a felkészülési versenynek is kiválóan alkalmas Keszthely-Kenese Szóló versenyt.

Miközben Fa Nándor másod magával az Atlanti Óceánon vitorlázik új hajója, a Spirit of Hungary fedélzetén, aközben szellemisége itt marad a Balatonon. A Kereked Vitorlás Klub jóvoltából a Keszthely – Kenese Szóló verseny június 21-én 9-kor rajtol Keszthelyről.

A táv, ahogyan a neve is mutatja Keneséről Keszthelyig vezet. A közel 77 km légvonalban, jó esetben 7 rossz esetben 20  óra alatt tudják a versenyzők teljesíteni. Az ideális szélirány a délnyugati lenne, mely, ha kellő erővel fúj, az élmezőnynek lehetővé teszi, hogy a távot alig kevesebb, mint 4 óra alatt teljesítse. Ez csakúgy, mint a Kékszalag esetében nagy szerencse kérdése.

Ez a 7. KKSZ verseny 2006 óta és eddig éppen 77 induló (Fa Nándor rajtszáma), két hajóosztályban próbálkozott meg a táv leküzdésében. Talán a fontosabb hajóosztály a 8 méteres kategória, hiszen a TBS Nagydíj kizárólag ebben a kategóriában zajlik. De indulni lehet még 10 méteres osztályban is.

Ahogy az már szokás a verseny online is követhető.  A Cason jóvoltából minden egyes hajón nyomkövető lesz, így az Internet előtt ülők is követhetik a versenyt. Ez nem csak a nagyközönség számára érdekes, hanem mert a verseny egyik legfontosabb része a biztonság kérdése. Ha egy hajós bajba kerül, akkor a jeladó segítségével a VMSZ mentőhajói sokkal könnyebben oda találnak hozzá és így időt nyerve tudnak neki segíteni.  A verseny fontos támogatója a Vodafone, mely a kommunikáció kördülékenységét biztosítja.

A verseny kiírása
A versenyen történteket a http://kereked.hu és a http://szolovitorlazas.hu oldalakon online követhető.
A versenykiírás ide kattintva érhető el.

(fotó: Hajó magazin)
 

Szombattól Pünkösdi Regatta! Előző

Szombattól Pünkösdi Regatta!

Változatos szélben Reemt Reemstma győzött, a Jampec a magyar bajnok Következő

Változatos szélben Reemt Reemstma győzött, a Jampec a magyar bajnok