Siófok  21.1  •  3.2 kn       

Keszthely  18.9  •  4 kn       

Balatonfüred  20.8  •  2.9 kn       

Balatonboglár  21.1  •  3.1 kn       

Orfű  20  •  5 kn       

Velencei-tó  21.7  •  3.7 kn       

Tiszafüred  21.7  •  2 kn       

Mályi-tó  24  •  2.7 kn       

2024. július 21., vasárnap

Erős szeles badacsonyi forduló

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Május utolsó hétvégéjén a badacsonyi fordulóval folytatódott a Bahart Regatta idei szezonja. Az előrejelzések hidegfrontot jósoltak a hétvégére, és ezúttal nem is tévedtek nagyot, a front már pénteken jelezte jelenlétét.

Erős szeles badacsonyi forduló

Badacsony felé hajózva erős, néha viharos szélben hasítottunk az olykor méteresre nőtt hullámok között.
Szombatra is hasonló körülményeket ígértek az előrejelzések, de szerencsére a rajtra kicsit csitult a szél, így gond nélkül elrajtolhatott a 67 hajós mezőny a Badacsony – Szigliget – Fonyód - Badacsony távra kiírt túraversenyre.

A 10-15 csomós északi szél rövid versenyt ígért. A szél iránya miatt ezen a futamon nem a széltaktika dominált, hanem inkább hajók alapsebessége, ami nagyban függött a megfelelő vitorla választástól. Nem csoda, hogy volt olyan hajó, amelyik még a rajtot is lekéste, mert az utolsó utáni pillanatban határozta el a vitorla cserét.

A szeles futam természetesen izgalmakkal is szolgált, aminek legkevésbé a Raffica örülhetett, miután a szigligeti bójavétel közben felborultak, és csak hosszas próbálkozások után sikerült visszaállítani hajójukat.
A futam végére csendesedett a szél és elfordult keleti irányba, így gyakorlatilag ezen a futamon két fordulóval végig lehetett menni.

A szél szerencsére kitartott vasárnapra is, így a pályaverseny is nagyon jól sikerült. Egyenletes 10-12 csomós északi szélben rapid futamot teljesített a 42 hajót számláló mezőny ahol nagyon szoros eredmények születtek, annyira, hogy a YS-II osztály első helyén ritkán előforduló holtverseny született a Dolce Vita és az Éva nevű H-boot között.

Összefoglalva, még ha kicsit néha fáztunk is nagyon jó hétvégét zártunk, és még sok hasonlóan jó szeles versenyeket kívánok magunknak és vitorlás Társaimnak.
 

Felkerült a Kereked OD Kupa végeredménye Előző

Felkerült a Kereked OD Kupa végeredménye

Szombattól Pünkösdi Regatta! Következő

Szombattól Pünkösdi Regatta!