Siófok  14.8  •  7.1 kn       

Keszthely  11.9  •  3 kn       

Balatonfüred  13.2  •  5.4 kn       

Balatonboglár  12.1  •  5.2 kn       

Orfű  14  •  7 kn       

Velencei-tó  13.5  •  11.1 kn       

Tiszafüred  12.2  •  6.7 kn       

Mályi-tó  12.9  •  3.2 kn       

2024. március 01., péntek

Vitorlát bontottak Balatonfüreden

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A hagyományokhoz híven felvonták a nemzeti lobogót a 117 éves Kishamis vitorlásra és megkoszorúzták a Balatont.

Vitorlát bontottak Balatonfüreden

Megkezdődött a vitorlázási szezon és az Audi évadnyitó verseny Balatonfüreden. A rendezvény fővédnöke, Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár levélben köszöntötte a sportolókat és a nézőket. Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere arról beszélt, hogy sokat várnak az idei vitorlás szezontól, hiszen Balatonfüred hamarosan világbajnokság és Európa-bajnokság színhelye is lesz, továbbá több fejlesztés is elindul a sportágban. Kiemelte: a vitorlázás kiváló nevelő, amit jó lenne, ha minél többen űznének. A polgármester megköszönte Gál András Leventének, a vitorlásszövetség leköszönő elnökének munkáját és gratulált az újonnan megválasztott elnöknek, Kollár Lajosnak.

Gál András Levente ünnepélyes stafétaátadónak is nevezte a vitorlabontó ünnepséget; utódjának az egy évvel ezelőtt felállt elnökség által életre hívott Festetics-program folytatásához kívánt jó erőt.

Kollár Lajos azt mondta: úgy szeretné a stafétát átadni mandátuma végén, hogy sok fejlesztés valósult meg a vitorlázásban. A szezont, Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár nyitotta meg, a vitorlásoknak jó szelet, kedvező időt kívánva.

Dr. Kollár Lajos a Magyar Vitorlás Szövetség új elnöke Előző

Dr. Kollár Lajos a Magyar Vitorlás Szövetség új elnöke

Yardstick Flottabajnokok Következő

Yardstick Flottabajnokok